בכל ליל שבת, הונחה על הפלטה בבית סיר עריסה, חמין טוניסאי גדול ומפנק. בבוקר יום שבת הייתי מתעוררת מריח הסיר העולה ורק מחכה שייקראו לנו לשבת בשולחן. טעם הסיר הזה מזכיר לי את הילדות הישנה והפשוטה ואני מזמינה אתכם להכין גם לבני משפחתכם סיר כזה בשבת הקרובה.
בחלק מהבתים הטוניסאים, נהוג להכין חמין טוניסאי עם קוקלה, לכל מי שרוצה לשדרג את המנה הטעימה הזו אפשר להכין קוקלות ולהוסיף לתבשיל כבר בתחילת הבישול.
יש אנשים שקוראים למאכל הזה טבית טוניסאי כי הוא מזכיר להם את הטביתץ של העירקאים אך זו מנה שונה עם טעמים שונים ומופלאים.
אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!