סלט סלק טוניסאי – סלאטה סלק

סוג המנה:

כשרות:

סלט סלק טוניסאי- סלאטה סלק

סלט הסלק הטוניסאי הוא סלט שמוגש כחלק משולחן הסלטים של יום שישי.

ניתן לחתוך את הסלק למגוון צורות לפי מה שאתם אוהבים, מומלץ לאכול ישר אחרי שמבשלים כי זה הכי טעים.

עד היום אני מכינה את הסלט סלק של סבתא, ובכל פעם עולה לי זיכרון ישן שמחזיר אותי אחורה לשולחן שישי יחד עם כך המשפחה.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט סלק טוניסאי

סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.

מצרכים

ירקות:

  • 3 סלקים.
  • חצי צרור פטרוזיליה.
  • 12 שיני שום.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור.

שונות:

  • חצי כוס מיץ לימון טרי.

אופן ההכנה

  1. נשטוף את הסלק ונבשל בסירר עם מים עד לריכוך (בין 25-35 דק).
  2. נסנן ,נמתין שיתקרר ונקלף את הסלקים.
  3. נחתוך לרצועות בעובי המועדף עלינו ונעביר לקערה.
  4. נחתוך את השום לרצועות דקות ואת הפטרוזיליה לחתיכות בגודל שאנחנו אוהבים ונעביר אותם לקערת הסלקים.
  5. נוסיף את התבלינים והלימון ונערבב היטב.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון של הבולטים הכי טעימים שתאכלו, המתכון הוא לכ-25 קציצות בולט
טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.
אחד מבין הסלטים הבולטים ביותר על שולחן שישי הוא סלט הגזר הטוניסאי שמשדרג כל ארוחה!
סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.

באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (Cookies) חיוניות לצורך הפעלה תקינה, וכן בעוגיות נוספות לסטטיסטיקה ושיווק. המשך שימושך באתר מהווה הסכמה לכך. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו.