סלט לפת הוא סלט פיקנטי קל להכנה עם מספר מרכבים מצומצם. בדרך כלל מכינים אותו כתוספת לסעודת שבת או ארוחה חגיגית אחרת. היתרון שלו הוא שהוא ממש קל להכנה, כך שתוך 5-6 דקות כבר יהיה לכם סלט מוכן.
מתכון לסלט לפת טוניסאי
סלט לפת טוניסאי הוא סלט קל להכנה כחלק מסלטי שולחן שישי או שולחן החג.
מצרכים
ירקות:
- 6 לפתות.
תבלינים:
- כפית מלח.
שונות:
- חצי כוס מיץ לימון.
- 2-3 כפות הריסה טוניסאית (לפי החריפות שאתם אוהבים).
- 3 כפות שמן.
אופן ההכנה
- נקח את הלפתות ונשטוף אותם.
- נקלף וננחתוך לעיגולים דגים, ניתן להשתמש במנדולינה.
- נעביר את הלפתות החתוכות לקערה.
- נוסיף לקערה את שאר המרכיבים- לימון, מלח, הריסה ונערבב היטב.
- נעביר לקופסא ולמקרר.