חבז'- לחם טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

מתאים ל...

לחם טוניסאי מתכון

צירפנו לכם מתכון ללחם טוניסאי בשם חבז' שאנחנו מכינים בדרך כלל לארוחת ערב שבת לברכה, המתכון קל להכנה ותמיד יוצא מעולה!

אם אתם רוצים לשדרג את שולחן השבת שלכם תכינו את הלחם הטוניסאי שלנו ויחד עם מגוון סלטים טוניסאים ותקבלו ארוחה מושלמת!

אז קדימה- בואו נתחיל בהכנת לחם טוניסאי!

מתכון לחבז'- לחם טוניסאי

לחם טוניסאי מתכון מיוחד שתמיד מצליח!

מצרכים

  • קילו קמח לבן.
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים.
  • ביצה.
  • חצי כוס שמן.
  • כף מלח.
  • 2 כפות סוכר.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. נקח קערה ונשפוך אליה את הקמח.
  2. נוסיף את המלח ונערבב היטב.
  3. נחבר את וו הלישה למיקסר, נשפוך לקערת המיקסר כוס מים, סוכר ושמרים ונערבב עד לאיחוד.
  4. נשפוך את קערת הקמח והמלח לקערת המיקסר, נוסיף את כוס וחצי מים בהדרגה ונלוש למשך 12 דקות לקבלת בצק אחיד.
  5. נכסה את קערת המיקסר בניילון נצמד ומגבת למשך שעתיים להתפחה.
  6. לאחר ההתפחה נחמם את התנור ל-180 מעלות.
  7. נשפוך מעט קמח על השיש ונעביר אליו את הבצק ונלוש היטב למשך כמה דקות(5-6 דקות).
  8. נחלק את הבצק ל4-5 כדורים בגודל אחיד.
  9. נשפוך שוב מעט קמח על השיש ונפתח בעזרת הידיים כל כדוק בצק, ניצור צורה שאוהבים (ניתן לחתוך כל כדור קלוע חלה).
  10. נקח 2 תבנית אפייה עם נייר אפיה ונסדר את החלות עלין, נכסה במגבת ונתפיח שוב למשך 20 דקות.
  11. נקח קערה קטנה ונשבור אליה את הביצה, נוסיף מעט מים ונערבב.
  12. נמרח כל בחלה בביצה ונפזר שומשום בנדיבות.
  13. נאפה למשך כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה, נוציא ונקרר על השיש.

 

וזהו! יש לכם לחם טוניסאי לשבת! שיהיה בתיאבון 🙂

חבז' מתכון ללחם טוניסאי

מתכונים מומלצים נוספים

אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
מתכון לקציצות דגים טוניסאיות או בשמם האוטנטי כפתה טוניסאית דגים שהולך לגרום לכם ללקק את האצבעות!
סלט המקבובה הטוניסאי הוא סלט עשיר בטעמים, שמוגש בעיקר בערב שישי ובחגים.
מתכון לעוגיות ביסקוטי טוניסאיות ממכרות שלא תוכלו להפסיק לנשנש!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.