הריסה טוניסאית

הריסה טוניסאית

אני יודעת שהשם טיפה מבלבל. יש שקוראים למאכל הריסה ויש שקוראים לו אריסה אבל זה בדיוק אותו הדבר, אצלנו קוראים למאכל הריסה.

הריסה טוניסאית משמשת מגוון תפקידים, ניתן למרוח אותה כמתבל ואפילו להוסיף אותה לתבשילים כשרוצים להוסיף להם פיקנטיות מתונה.

זה מתכון שעובר אצלנו כבר כמה דורות במשפחה, אני לא בטוחה של מי הוא אבל כולנו משתמשים בו כי הוא פשוט וטעים. אני אוהבת לקרוא להריסה סחוג טוניסאי כי זה החריף הכי טעים שיש לנו.

מתכון טוניסאי אריסה טעימה מאוד ושמנונית שתוכלו לאכול עם כל מה שרק תרצו וזה ישדרג לכם את האוכל בכמה רמות.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון להריסה טוניסאית

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

מצרכים

  • קילו וחצי של פלפל אדום יבש.
  • 3 כוסות שמן
  • כוס וחצי מים.
  • כף וחצי מלח.

 

אופן ההכנה

  1. ננקה את הפלפלים- נחתוך לאורך וננקה מגרעינים (מי שאוהב חריף מאוד יכול להשאיר את הגרעינים).
  2. נחתוך את ראשי הפלפלים.
  3. נעביר את הפלפלים לקערה עם מים ונשרה למשך כ- 20 דקות.
  4. נשטוף את הפלפלים, נעביר אותם לבלנדר ואליו נוסיף את שאר הרכיבים ונטחן לקבלת עיסה אחידה.
  5. נעביר לקופסא ונאחסן במקרר.

 

מתכונים מומלצים נוספים

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
מתכון לכעבורה טוניסאית אוטנטית קלות להכנה וממכרות!
דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!
פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.