בישבש- פלחי שומר

סלט שומר טוניסאי

את המתכון הזה תכיני ממש ב5 דקות עבודה. אני לא יודעת אם לקרוא לו סלט כי הוא לא בדיוק סלט אבל זה אחד המנות הכי טעימות ופשוטות שיש!

אנחנו תמיד הכינים אותה לשבת אחרי הארוחה עם התה כי זה כל כך טעים!

כל מה שאתם צריכים זה 2-3 יחידות של שומר, מים לימון ומלח וזהו!

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לפלחי שומר- בישבש

פלחי שומר שמכינים ב 5 דקות עבודה.

מצרכים

ירקות:

  • 3 יחידות שומר
  • מיץ מלימון וחצי.

תבלינים:

  • כף מלח

אופן ההכנה

  1. נשטוף היטב את השומר, ננקה את הקצוות ונחתוך כל יחידה ל-4.
  2. נקח קערה עמוקה ונעביר אליה את פלחי השומר, נוסיף את מיץ הלימון, המלח ומין קרים שיכסו את השומר.
  3. נערבב היטב, מומלץ לשים במקרר לכמה שעות אבל לא חייב ונגיש יחד עם הקערה.

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

סלט ירקות שרופים על הגז שיש אומרים שטעים יותר מהבשר עצמו!
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
פלפל ממולא בסגנון טוניסאי שלא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.