בנטז` טוניסאי- קציצות בנטאש

סוג המנה:

כשרות:

קציצות בנטאש (בנטז`)

קציצות בנטאז הן קציצות רכות רכות שאי אפשר להפסיק לנשנש! זה בכלל לא משנה אם תגישו אותם קרות או חמות, הן פשוט טעימות.

את הקציצות האלו נהוג להגיש לצד הקוסקוס או ארוחה בשרית אחרת, אנחנו נוהגים להכין אותם לצד הפקלייה והקוסקוס, אך אני מניחה שלכל משפחה יש את המנהגים שלה.

קציצות בנטאש הטוניסאיות הן קציצות שהפכו לסמל של המטבח הטוניסאי, ותאמינו לי, שאין טעימות כמוהם.

שימו לב, כל מי שמחפש בנטז טוניסאי לפסח יכול להכין את המתכון הזה ולהחליף את הקמח שבמתכון לקמח מצה.

מתכון לקציצות בנטאש

אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉

מצרכים

קילו תפוחי אדמה (6-7 תפוחי אדמה)
4 ביצים
300 גרם בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים קצוצים
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה

  1. ראשית, נבשל בסיר עם מים 2 ביצים (מתוך השלושה שנשתמש במתכון) ותפוחי אדמה גדולים עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  2. בינתיים ניתן לקצוץ את הבצל והפטרוזיליה כדי לקצר את זמן העבודה בהמשך
  3. אחרי שתפוחי האדמה התרככו והביצים נהיו קשות אפשר להתחיל להכין את הקציצות.
  4. בקערה גדולה נמעך את תפוחי האדמה לפירה ונוסיף לה את המרכיבים הבאים: 2 הביצים הקשות, מגורדות, ביצה אחת, 300 גרם בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ואת התבלינים: חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
  5. נערבב את כל המרכיבים היטב וניצור צורות של אליפסה מעוכה.
  6. לאחר מכן, נכין לנו קערה עם קמח מנופה וקערה נוספת עם ביצה טרופה.
  7. בסיר רחב או מחבת, נחמם שמן לטיגון.
  8. נטבול כל קציצה בקמח מכל הצדדים ואז נטבול את הקציצה בביצה ונטגן עד לגוון זהוב.
  9. אני אוהבת לשים את הקציצות על רשת טיגון כדי שכל השמן יצא.

מתכונים מומלצים נוספים

קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
תבשיל בקר וקינמון הוא בחירה מצוינת כשרוצים להתפנק עם מנה טעימה ומשביעה.
סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.
מתכון למלוחיה טוניסאית אסלית טעימה ברמות!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.

באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (Cookies) חיוניות לצורך הפעלה תקינה, וכן בעוגיות נוספות לסטטיסטיקה ושיווק. המשך שימושך באתר מהווה הסכמה לכך. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו.