הקוקלה היא באמת אחד המאכלים המיוחדים והטעימים ביותר מהמטבח הטוניסאי, והיא תוספת נהדרת לכל תבשיל פקיילה. הקציצות העשויות מסולת לא רק מוסיפות מרקם עשיר לתבשיל אלא גם סופגות את כל הטעמים הנפלאים של הפקיילה, מה שהופך אותן למנה שאי אפשר לעמוד בפניה.
למה הקוקלה כל כך מיוחדת?
בניגוד לקציצות רגילות שעשויות מבשר או דגים, הקוקלה מבוססת על סולת, מה שמעניק לה מרקם רך במיוחד שמתמזג בצורה מושלמת עם הרוטב של הפקיילה. הבישול הארוך של הקוקלה בתבשיל מאפשר לה לספוג את כל הטעמים, והיא הופכת להיות רכה, עסיסית, ומלאה בטעמים עמוקים.
גרסאות שונות של הקוקלה
בדיוק כמו הרבה מנות מסורתיות, לכל משפחה יש את הגרסה שלה למתכון. יש שמוסיפים עשבי תיבול שונים, כמו פטרוזיליה או כוסברה, ויש כאלו שאוהבים להוסיף תבלינים כמו כמון או כורכום לתוספת צבע וטעם. מה שבטוח, אין דרך אחת נכונה להכין קוקלה – והכל תלוי בטעם האישי שלכם ובמה שזמין לכם במטבח.
אז קדימה, אין מה לחכות! בואו נתחיל להכין את הקוקלות הטעימות, ולא לשכוח את הקוסקוס בצד כדי להשלים את המנה המופלאה הזו.