קוסקוס טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

קוסקוס

קוסקוס טוניסאי הוא אחד המאכלים המנחמים והאהובים במטבח הטוניסאי, וכמובן שהוא תמיד תופס מקום של כבוד בשולחן המשפחתי. המתכון שלפניכם הוא גרסה קלה ופשוטה לקוסקוס טוניסאי, שתמיד מצליח ויוצא רך וטעים, עם גרגרים שנמסים בפה. היתרון הגדול של הקוסקוס הזה הוא שניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא, כך שתוכלו ליהנות ממנו גם בימים עמוסים כשאין זמן להכין אוכל מאפס.

מהו קוסקוס טוניסאי?

קוסקוס הוא מאכל מסורתי שמקורו בצפון אפריקה, והוא נחשב לאחד המאכלים הבולטים ביותר במטבח הטוניסאי. בניגוד לקוסקוס שמוגש במטבחים אחרים, הקוסקוס הטוניסאי מאופיין בגרגרים עדינים, קלילים ורכים במיוחד, שעוברים דרך קוסקוסייר – סיר אידוי מיוחד שמעניק להם את המרקם המושלם.

שדרוגים לקוסקוס טוניסאי

קוסקוס טוניסאי הולך נהדר עם שלל תוספות. אחת התוספות הקלאסיות למנה היא קציצות בולט, שהופכות את המנה לעוד יותר עשירה ומשביעה. אם אתם אוהבים טעמים מנחמים ועזים, מומלץ להגיש את הקוסקוס לצד פקיילה, תבשיל עשב מתובל היטב שהופך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת.

אם אתם מעדיפים מנה בשרית, תוכלו להכין את הקוסקוס לצד תבשיל צלי בקר טוניסאי או לחאם בלקרפה – שני מאכלים מסורתיים שמעשירים את הטעמים של הקוסקוס ומביאים את המטבח הטוניסאי לקדמת הבמה.

מה צריך להכין לפני שמתחילים?

לפני שמתחילים להכין קוסקוס טוניסאי, יש שני כלים חשובים שכדאי לוודא שיש לכם בבית:

  1. סיר קוסקוסייר – סיר אידוי מיוחד עם שני חלקים, שבו מבשלים את המרק בחלק התחתון ואת גרגרי הקוסקוס בחלק העליון.
  2. מסננת לקוסקוס – מיועדת להברשת גרגרי הקוסקוס לאחר האידוי כדי לקבל מרקם קליל ואוורירי.

שניהם זמינים לרכישה בכל חנויות כלי הבית, ולעיתים ניתן למצוא אותם גם בסופרים גדולים.

מתכון לקוסקוס

אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.

מצרכים

  • קילו סולת
  • כף מלח
  • כוס מים + שתי כוסות מים
  • כוס שמן
  • סיר קוסקוסייר
  • מסננת לקוסקוס

אופן ההכנה

  1. ראשית, נרתיח מים בסיר התחתון של הקוסקוסייר (כ3/4 מגובה הסיר).

  2. בקערה רחבה נשפוך קילו סולת עם כף מלח ונערבב היטב.

  3. לאחר מכן, נוסיף כוס מים בהדרגה כך שהמים יגיעו לכל גרגיר.

  4. לאחר שהטמענו את המים בסולת, נוסיף כוס שמן, לאט ובהדרגה. עלולים להיווצר גושים וזה בסדר

  5. בעזרת מסננת קוסקוס וקערה נוספת, נעביר את הגרגירים סינון ראשוני.

  6. לאחר שסיננו את כל הסולת, נעביר אותה לסיר העליון של הקוסקוסייר שלנו ונכסה עם מכסה למשך שעה.

  7. אחרי שעה, נעביר את הקוסקוס (שעכשיו נראה כגוש גדול אחד ולא מגרה) לקערה שלנו ונשפוך עליו 2 כוסות מים, אין צורך לערבב. נכסה את הקערה עם מגבת למשך חצי שעה.

  8. לאחר חצי שעה, נחזיר את הקוסקוס שלנו לאידוי נוסף במשך חצי שעה.

  9. ולסיום, אחרי חצי שעה נעביר את הקוסקוס במסננת שלנו פעם נוספת.

מתכונים מומלצים נוספים

דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!
עוגיות כעכ טוניסאיות מתוקות אותן תוכלו לטעות בתה או לנשנש במהלך היום, מתכון פשוט וטעים.
סלט ירקות טוניסאי מושלם וקל ביותר להכנה
מתאים לפורים, יום כיפור וכשמתחשק משהו מתוק לצד הרוזטה

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.