עוגת דרוע טוניסאית

עוגת דרוע טוניסאית

אנחנו הטוניסאים ידועים במאכלים מנחמים וטעימים במיוחד כמו קוסקוס, פקיילה ואפילו בסל לוביה אך מעבר למנות העיקריות שלנו, למטבח התוניסאי מגוון קינוחים מעולים שמתאימים לכל מצב ביום! כנשנוש אחרי הארוחה או סתם במהלך היום כשרוצים משהו טעים, לאחרי ארוחת שישי ובמיוחד לימים בהם אנחנו מארחים. צירפנו לכם מתכון לעוגת דרוע שעשויה מקמח דוחן, עשירה בויטמינים וטעימה במיוחד!

אז קדימה- בואו נכין עוגת דרוע טוניסאית!

מתכון לעוגת דרוע טוניסאית

עוגת דרוע טוניסאית ממכרת שאתם חייבים להכין!

מצרכים

  • כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי.
  • 2 כוסות קמח דוחן.
  • כף קמח לבן.
  • כוס סוכר.
  • 3 ביצים.
  • שקית אבקת אפייה.
  • כף שומר גרוס-טחון.
  • חופן שומשום.
  • ½כוס אגוזים.
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • ½כוס צימוקים.
  • חצי כוס שמן קנולה.
  • גרדת מתפוז 1.

אופן ההכנה

  1. נדליק את התנור ל- 165 מעלות.
  2. נקח קערה גדולה ונשפוך אליה את כל המצרכים חוץ מהקמח והשומשום ונערבב.
  3. נוסיף את הקמח בהדרגה ונערבב ותערובת אחידה.
  4. נשפוך לתבניות אינגליש קייק, נפזר שומשום ונכניס לתנור לכ- 45 דקות עד שמכניסים קייסם והוא יוצא נקי.
  5. נוציא מהתנור, נקרר נחתוך ונגיש.
  • מומלץ להגיש עוגת דרוע עם תה בלקקויה!
  • וזהו! יש לכם מתכון לעוגת דרוע תוניסאית, תהנו!

מתכונים מומלצים נוספים

סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.
מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.