עוגיות דרוע טוניסאיות

עוגיות דרוע

עוגיות דרוע טוניסאיות הן העוגיות הכי קלות להכנה וטעימות שיש במטבח שלנו! ההכנה שלהן לוקחת כשעה וחצי ובסופן אתם מקבלים עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול!

את העוגיות דרוע הטוניסאיות תוכלו להכין בכל יום ולכל מאורע, כעוגיות לארוחת שבת אחרי האוכל, כעוגיות אחרי כיפור או סתם כעוגיות לאמצע השבוע לנשנוש עם הקפה.

אז למה אתם מחכים? בואו נכין עוגיות דרוע טוניסאיות!

מתכון לעוגיות דוחן דרוע טוניסאיות

עוגיות דרוע טוניסאיות ממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול

מצרכים

  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • 2 ביצים .
  • ¼ כוס קמח.
  • 2 כפות מיץ תפוזים סחוט.
  • ½ כוס סוכר.
  • ½ כוס שמן.
  • חופן אגוזי מלך חתוכים.
  • שליש כפית מלח.
  • חופן צימוקים.
  • 2 כוסות דרוע (קמח דוחן)
  • ½ כפית שטוחה סודה לשתייה.
  • גרידת תפוז מתפוז שלם.
  • כפית זרעי שומר טחונים.
  • 2 כפיות שומשום.
  • 4  תמרים חתוכים לרצועות.

אופן ההכנה

תחילה מכינים תערובת פירות יבשים. מערבבים את האגוזים, השקדים , הצימוקים התמרים, והשומשום עם הקמח. עד שהכול נטמע פנימה ונוצרת תערובת אחידה.

נדליק את התנור ל- 180 מעלות.

נקח מיקסר ונשפוך אליו ביצים סוכר, שמן, שומר, סוכר וניל, סודה לשתיה, מיץ תפוזים וגרידה ומערבבים.

מוסיפים קמח בהדרגה עד שמקבלים בצק אחיד, ניתן להוסיף כף שמן אם יוצא לכם קשה.

נכסה במגבת למשך 35 דקות.

אחרי ההמתנה נקח מנג'טים ונמלא אותם בבצק שהכנו

נפזר שומשום, נסדר בתבנית אפייה ונכניס לאפייה.

נאפה למשך כ25 דקות עד שנכניס קיסם ויצא נקי/ סדקים בעוגיה.

נוציא לקירור, ונגיש.

מומלץ להגיש יחד עם תה בלקקויה טוניסאי.

וזהו! יש לכן מתכון לעוגיות טוניסאיות, תהנו!

מתכונים מומלצים נוספים

אחד מבין הסלטים הבולטים ביותר על שולחן שישי הוא סלט הגזר הטוניסאי שמשדרג כל ארוחה!
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
מרק סולת טוניסאי טעים במיוחד שמתאים לימי החורף הקרים
מתכון לבסללוביה, התבשיל הממכר שלנו שלא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.