סלט צנון טוניסאי- סלאטה פז'ל

סלט צנון טוניסאי- סלאטה פז'ל

סלט הצנון מוגש בשולחן הטוניסאי בדרך כלל בימי שישי, כחלק משולחן הסלטים המפואר.

הכנתו פשוטה והתוצאה טעימה ומרעננת, במיוחד כשמדובר בארוחה "כבדה" כמו זו של שישי.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט צנון טוניסאי

סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.

מצרכים

ירקות:

  • 6 צנונים.

תבלינים:

  • כפית מלח.

שונות:

  • חצי כוס מיץ לימון טרי.

אופן ההכנה

  1. נקח את הצנוןם נשטוף במים ונקלף.
  2. נתחוך את הצנון לפרוסות דקות ונעביר לקערה.
  3. נוסיף את המלח ומיץ הלימון לקערה ונערבב היטב.
  4. נעביר לצלחת ונגיש, אצלינו אוהבים לקשט בעירית אבל אתם לא חייבים.

מתכונים מומלצים נוספים

כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.