סלט מקבובה- סלט עגבניות ופלפלים טוניסאי

סלט מקבובה- סלט עגבניות ופלפלים טוניסאי

על הסלט הזה לא צריך לספר הרבה, כל בית טוניסאי יודע שהמקבובה היא הסלט הכי מיוחד בשולחן.

הכנת הסלט קלה ומהירה והוא מוגש בעיקר בערב שבת וחגים.

מתכון זה שותף ע"י יהודית ברגיגי חברת הקבוצה לזכר דודתה ג'נט.

מוזמנים לשתף את המתכון והזיכרון של יקיריכם בקישור

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט מקבובה

סלט המקבובה הטוניסאי הוא סלט עשיר בטעמים, שמוגש בעיקר בערב שישי ובחגים.

מצרכים

ירקות:

  • 4 עגבניות.
  • 8 שיני שום.
  • 2 גמבה ירוקה/ אדומה.
  • 3 פלפל חריף.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • חצי כפית קימל טחון.

שונות:

  • חצי כוס שמן.
  • חצי כוס מים.

אופן ההכנה

  1. נשתוף את הירקות וחותכים אותם ל6 חתיכות.
  2. נפרוס את שיני השום.
  3. נקח סיר, נוסיף שמן ותבלינים, נמתין מעט שיפתחון ונוסיף את הירקות.
  4. לאחר טיגון קל נוסיף את המים ונערבב היטב.
  5. נבשל כ10 דק לריכוך הירקות.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לעוגיות כעכ טוניסאי מלוח, הנשנוש האולטימטיבי. תיזהרו זה ממכר.
אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉
מתכון לכעבורה טוניסאית אוטנטית קלות להכנה וממכרות!
מתכון לעוגיות טוניסאיות מתוקות ופריכות, המתכון פשוט להכנה והתוצאנ טעימה בכל פעם מחדש.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.