סלט מסייר – סלט חמוצים טוניסאי

סלט מסייר

סלט חמוצים תוניסאי, או בשמו המסורתי "מסייר", הוא אחד מהסלטים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש! מדובר בסלט טוניסאי קלאסי, שפשוט הולך עם כל ארוחה. מה שהופך אותו למנה אידיאלית לכל מי שמחפש משהו קליל, מרענן, וטעים במיוחד.

סלט מסייר הוא חלק בלתי נפרד מארוחות שישי אצלנו בבית, אך גם כשמגישים אותו לצד קוסקוס הטוניסאי – הוא פשוט מתחסל מהרגע שהוא מגיע לשולחן. אין ספק שזה אחד הסלטים שכיף להגיש בכל הזדמנות, כי הוא קל להכנה, טעים ומשדרג כל ארוחה.

מסורת שעוברת מדור לדור

את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי, שלפי הסיפור, קיבלה אותו מסבתא. כך שאפשר לומר שהמסייר הזה הוא מתכון משפחתי שעובר מדור לדור, עם המון אהבה וטעם. מאז שהתחלתי להכין אותו, הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהארוחות שלנו, במיוחד בארוחת שישי. אני פשוט לא יכולה לדמיין שולחן שבת בלי הקערה של סלט מסייר שמוכנה לחיסול עוד לפני שאר המנות העיקריות מגיעות.

למה סלט מסייר הוא כל כך מוצלח?

מעבר להיותו קליל ומלא בטעם, סלט מסייר הוא סלט שמעניק לכל ארוחה טאץ' מרענן ומיוחד. הוא מבוסס על ירקות כבושים שנותנים לו חמצמצות עדינה, והוא משתלב בצורה נהדרת לצד כל מנה – בין אם זה קוסקוס טוניסאי, דגים, או אפילו כתוספת לצד הבשרים של שישי.

אז קדימה, אם אתם מחפשים סלט חדש וממכר להוסיף לשולחן השבת שלכם, תכינו את המסייר ותתכוננו לאורחים שיבקשו את המתכון בכל פעם מחדש!

מתכון לסלט מסייר - סלט חמוצים טוניסאי

כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.

מצרכים

  • גזרים
  • מלפפונים
  • גמבה
  • לפת
  • סלרי
  • קולורבי
  • כרובית
  • לימון סחוט ו/או חומץ
  • 4-5 עלי דפנה
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. שימו לב, הירקות שכתובות במצרכים הם מה שבדרך כלל שמים, גם אם אין לכם אחד מהירקות האלו, לא נורא, השתמשו בשאר הירקות.
  2. ראשית נחתוך את הירקות באופן הבא:
    • גזרים ומלפפון – נפרוס לעיגולים
    • סלרי – לרצועות של 1 ס"מ
    • גמבה, לפת, קולורבי – נחתוך לרצועות
    • כרובית- נחתוך לפרחים קטנים
  3. שמים את כל הירקות החתוכים בצנצנת גדולה ומעוקרת יחד עם הלימונים הסחוטים, עלי הדפנה, והמלח ומערבבים היטב.
  4. הערה חשובה בנוגע לחומץ והלימון: אני מוסיפה את שתיהם, בהתאם לכמות הסלט שיצא לי, אין לי כמות מדויקת אך הייתי מתחילה מ2-3 כמות חומץ ולימון סחוט שלם, ואם זה לא מספיק מוסיפה עוד. שימו לב שרק לימון לבד הופך את הסלט לחומצי מדיי (לדעתי) ולכן כדאי להוסיף גם מעט חומץ.
  5. מומלץ לחכות שלוש שעות לפניי שמתחילים לאכול כדי שהירקות יחמיצו מעט, אך הסלט מוכן כבר באותה העת.

מתכונים מומלצים נוספים

קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
תוספת לסיר החמין הטעים שלכם!
מתכון לקוקלה בשרית, מנה טעימה שאוכלים יחד עם קוסקוס ופקיילה.
סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.