סלט חמוצים תוניסאי, או בשמו המסורתי "מסייר", הוא אחד מהסלטים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש! מדובר בסלט טוניסאי קלאסי, שפשוט הולך עם כל ארוחה. מה שהופך אותו למנה אידיאלית לכל מי שמחפש משהו קליל, מרענן, וטעים במיוחד.
סלט מסייר הוא חלק בלתי נפרד מארוחות שישי אצלנו בבית, אך גם כשמגישים אותו לצד קוסקוס הטוניסאי – הוא פשוט מתחסל מהרגע שהוא מגיע לשולחן. אין ספק שזה אחד הסלטים שכיף להגיש בכל הזדמנות, כי הוא קל להכנה, טעים ומשדרג כל ארוחה.
מסורת שעוברת מדור לדור
את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי, שלפי הסיפור, קיבלה אותו מסבתא. כך שאפשר לומר שהמסייר הזה הוא מתכון משפחתי שעובר מדור לדור, עם המון אהבה וטעם. מאז שהתחלתי להכין אותו, הוא הפך לחלק בלתי נפרד מהארוחות שלנו, במיוחד בארוחת שישי. אני פשוט לא יכולה לדמיין שולחן שבת בלי הקערה של סלט מסייר שמוכנה לחיסול עוד לפני שאר המנות העיקריות מגיעות.
למה סלט מסייר הוא כל כך מוצלח?
מעבר להיותו קליל ומלא בטעם, סלט מסייר הוא סלט שמעניק לכל ארוחה טאץ' מרענן ומיוחד. הוא מבוסס על ירקות כבושים שנותנים לו חמצמצות עדינה, והוא משתלב בצורה נהדרת לצד כל מנה – בין אם זה קוסקוס טוניסאי, דגים, או אפילו כתוספת לצד הבשרים של שישי.
אז קדימה, אם אתם מחפשים סלט חדש וממכר להוסיף לשולחן השבת שלכם, תכינו את המסייר ותתכוננו לאורחים שיבקשו את המתכון בכל פעם מחדש!