סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת הוא סלט פיקנטי קל להכנה עם מספר מרכבים מצומצם. בדרך כלל מכינים אותו כתוספת לסעודת שבת או ארוחה חגיגית אחרת. היתרון שלו הוא שהוא ממש קל להכנה, כך שתוך 5-6 דקות כבר יהיה לכם סלט מוכן.

מתכון לסלט לפת טוניסאי

סלט לפת טוניסאי הוא סלט קל להכנה כחלק מסלטי שולחן שישי או שולחן החג.

מצרכים

ירקות:

  • 6 לפתות.

תבלינים:

  • כפית מלח.

שונות:

  • חצי כוס מיץ לימון.
  • 2-3 כפות הריסה טוניסאית (לפי החריפות שאתם אוהבים).
  • 3 כפות שמן.

אופן ההכנה

  1. נקח את הלפתות ונשטוף אותם.
  2. נקלף וננחתוך לעיגולים דגים, ניתן להשתמש במנדולינה.
  3. נעביר את הלפתות החתוכות לקערה.
  4. נוסיף לקערה את שאר המרכיבים- לימון, מלח, הריסה ונערבב היטב.
  5. נעביר לקופסא ולמקרר.

מתכונים מומלצים נוספים

העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!
סלט המקבובה הטוניסאי הוא סלט עשיר בטעמים, שמוגש בעיקר בערב שישי ובחגים.
מתכון לחריימה סמיכה ועסיסית.
מרק חומוס תוניסאי במתכון כמו של פעם שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.

באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (Cookies) חיוניות לצורך הפעלה תקינה, וכן בעוגיות נוספות לסטטיסטיקה ושיווק. המשך שימושך באתר מהווה הסכמה לכך. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו.