סלט גזר וביצים טוניסאי

סלאטה מזורה

את סלט הגזר הטוניסאי תראו בכל שולחן שישי, הסלט הזה מוגש חם והוא מוסיף טעם מיוחד לארוחה.

מה שימיוחד בסלט הזה הוא ההריסה הטוניסאית שמרימה את הסלט בכמה רמות ומשדרגת את טעמו.

אני אוכלת את הסלט בכל שישי שאני מתארחת אצל אמא, הוא קל להכנה ופשוט מעדן!

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט גזר וביצים טוניסאי

סלט גזר וביצים תוניסאי הוא שדרוג לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי, הכנתו פשוטה וטעמו מיוחד.

מצרכים

ירקות:

  • 10 גזרים.
  • ראש שום.

תבלינים:

  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית קינמון.
  • כפית קימל טחון.
  • כפית פפריקה חריפה.

שונות:

  • 6 ביצים.
  • 8 כפות שמן.
  • כף רסק עגבניות.
  • מים חמים.
  • 6 כפות חומץ.

אופן ההכנה

  1. נקח סיר ונעביר אליו את הגזרים והביצים, ונבשל למשך כחצי שעה במים חמים.
  2. נסנן את הגזרים והביצים, נקלף, נחתוך לרצועות דקות ונעביר לקערה.
  3. נקלף ונקצוץ את השום ונעביר לצלוחית.
  4. נקח סיר נוסף ונטגן בו את התבלינים כדי שיפתחו, נוסיף את השום, התבלינים, רסק העגבניות והחומץ ונערבב.
  5. נוסיף את הביצים והגזרים שחתכנו לסיר ונבשל למשך כ-6 דקות תוך ערבוב קבוע.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לעוגיות ביסקוטי טוניסאיות ממכרות שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
מרק עשיר בטעמים שמכינים לסעודת ליל הסדר, מומלץ להגיש עם שבריי מצה.
מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.