מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית

כשרות:

מתאים ל...

מתכון לריבת אתרוגים

היום נלמד להכין מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית, את המתכון הזה בדרך כלל מכינים בחג סוכות אחרי החג באמצעות האתרוגים שנשארו לנו ויש לו סגולה לנשים בהריון או לנשים שרוצות להיכנס להריון לפרי בטן בקלות.

את המתכון הזה לריבת אתרוגים לקחתי מדודה שלי והוא כל כך פשוט!

אז קדימה – בואו נכין ריבת אתרוגים!

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות

מצרכים

  • 5 אתרוגים.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 3 יחידות קוץ ציפורן.
  • 2 מקלות קינמון.
  • כוס מים.
  •  סוכר לבן.

אופן ההכנה

  • נקח את האתרוגים ונשטוף היטב (אנחנו ממליצים במים וסבון).
  • החתוך את האתרוגים לקוביות בגודל בינוני-קטן.
  • נקח סיר, נשפוך אליו את האתרוגים, נמלא במים ונבשל על אש בינונית עד לרתיחה.
  • נשפוך את המים, נשים מים חדשים ונביא לרתיחה (לחזור על הפעולה 5 פעמים).
  • אחרי שסיימנו את התהליך ננקה את הגרעינים מהאתרוג ונעביר לכוסות, לפי מספר הכוסות שיש לנו עם אתרוגים נשים סוכר, זאת אומרת שעל כל כוס אתרוגים נשים כוס סוכר.
  • נשים את כוסות הסוכר בצד.
  • נקח סיר, נשפוך אליו את האתרוגים, הסוכר מיץ הלימון, המים וכל שאר התבלינים ונבשל על אש נמוכה.
  • נערבב היטב במשך הבישול עד שהסוכר יתקרמל ונקבל ריבה(כ- 25-30 דקות).
  • נעביר לצנצנת ונגיש!

וזהו! יש לכם מתכון לריבת אתרוגים. אם תרצו לנסות ריבות נוספות יש באתר מתכון לריבת ענבים, מתכון לריבת חבושים ועוד.

מתכונים מומלצים נוספים

סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.
עוגיות כעכ טוניסאיות מתוקות אותן תוכלו לטעות בתה או לנשנש במהלך היום, מתכון פשוט וטעים.
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.