מרק ירקות טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

מתכון למרק טוניסאי לקוסקוס

עם כל הכבוד שיש לקוסקוס הטוניסאי המפואר שלנו, הוא לא יכול לעמוד לבדו ללא מרק טוניסאי לקוסקוס שמשלים אותו, ממש כמו רוטב לקוסקוס טוניסאי.
מרק לקוסקוס טוניסאי הוא מנה מופלאה שמתגאה בעשרות שנים של מסורת וטעמים מזרחיים עשירים. המרק משלב בתוכו תבלינים ייחודיים וירקות טריים, המעניקים לו את הטעם העמוק שמאפיין את המטבח הטוניסאי.
לאחר מספר גדול של בקשות מסבתא ג'נט למתכון המופלא שלה שלא נענו בחיוב, סוף סוף היא הסכימה ללמד אותנו את הסוד למרק הטוניסאי של הקוסקוס המדהים שלה!
ששאלנו אותה מה הסוד של המתכון? היא השיבה, צריך לתת למרק את הזמן שלו ולבשל באהבה!

שימו לב, יש כאלו שמכינים את המרק עם עוף, אנחנו בחרנו להעלות מתכון למרק קוסקוס טוניסאי צמחוני שיהיה לנוחות כל הגולשים היקרים.

בנוסף, יש לנו באתר מתכון לרוטב אדום לקוסקוס מטריף שאתם צריכים להכין באחד מהפעמים שתכינו קוסקוס.
מוכנים להתמכר? הנה לכם המתכון:

מתכון למתכון למרק ירקות טוניסאי לקוסקוס של סתבא ג'נט

מרק ירקות לקוסקוס, צמחוני וטעים!

מצרכים

ירקות:

  • 2 בטטות.
  • 2 בצלים.
  • 3 גזרים.
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.
  • 3 תפוחי אדמה.
  • 1 דלורית/ ניתן להחליף לרבע דלעת.
  • 1/3 כרוב לבן.
  • 3 מקלות סלרי.
  • צרור פטרוזיליה.
  • 1/4 צרור כוסברה.
  • 2 כפות רסק עגבניות.

תבלינים למרק קוסקוס טוניסאי:

  • כף סוכר.
  • כף מלח.
  • כפית פלפל שחור טחון.
  • 2 מקלות קינמון.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 8 כפות שמן.
  • כפית כמון.

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את כל הירקות כדי להסיר את הלכלוך.
  2. קולפים את הבטטות, תפוחי האדמה, הקישואים, הדלורית.
  3. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני-גדול.
  4. שופכים את השמן לסיר עמוק על להבה בינונית, ומוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדי שיפתחו.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים למשל כדקה.
  6. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב כדי שיספגו את הטעמים.
  7. מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש ומחכים כשעה וחצי שכל הירקות יתרככו.

מתכונים מומלצים נוספים

מנה טעימה ועשירה שמתאימה לכל מי שורצה לפנק את המשפחה.
סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.