מרק חומוס טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

מרק חומוס טוניסאי

מרק חומוס טוניסאי הוא מנה טעימה ועשירה שמתאימה בעיקר לימי החורף הקרים.

הטוניס היו מכינים אותו בבוקר והיו אוכלים לפני שיצאו לעבוטדה כדי לחמם את הגוף ולקבל אנרגיה למשך כל היום.

המרק הזה מלא בטעמים חזקים ובזמן ההכנה שלו אתם תהנו מארומה מיוחדת בבית שלכם.

אם אתם רוצים להכין מרק תוניסאי כמו של פעם המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם!

מקווה שתרגישו את המסורת שלנו עוברת אליכם בזמן הבישול ובזמן האכילה, כי זה בדיוק המטרה של המתכון!

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון למרק חומוס טוניסאי

מרק חומוס תוניסאי במתכון כמו של פעם שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים!

מצרכים

ירקות:

  • ראש שום.
  • חצי קילו גרגרי חומוס מבושלים קפואים.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • כפית כמון.

שונות:

אופן ההכנה

  1. נקח סיר ונשפוך אליו8 את גרגרי החומוס, נמלא מים עד חצי מגובה הסיר ונבשל ל15 דקות.
  2. נלף ונקצוץ את השום, נוסיף אותו יחד עם ההריסה והתבלינים לסיר, נערבב היטב ונבשל עוד כ- 15-20 דקות על אש נמוכה.

*שימו לב, במידה והמים נגמרים תוסיפו מעט מים חמים לסיר.

אופציית הגשה:

ניתן להוסיף מעט בצל חי חתוך או טימין אך לא חייב.

שיהיה בתיאבון!

 

מתכונים מומלצים נוספים

טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.
תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.