מקרוני בסלסה / מקרונה בסלסה- ספגטי טוניסאי חריף

סוג המנה:

כשרות:

מקרוני בסלסה / מקרונה בסלסה

מקרוני בסלסה, או כפי שהוא מכונה לעיתים "מקרונה בסלסה," הוא אחד המאכלים הטעימים והאהובים מהמטבח הטוניסאי. מדובר בספגטי ברוטב עגבניות פיקנטי (או חריף, תלוי בטעם שלכם), שניתן להגיש כתוספת לשניצל, עוף בגריל או תבשיל בשרי, אך היא תעבוד גם כמנה עיקרית בפני עצמה. זהו מתכון פשוט מאוד להכנה, אך בעל טעמים עשירים שמכניסים כל ארוחה לרמה אחרת.

היופי במקרוני בסלסה הוא השילוב המושלם בין הספגטי העבה והרך לרוטב העגבניות החריף. העגבניות מעניקות למנה מתיקות טבעית שמתאזנת עם החריפות. מדובר במנה שמתאימה במיוחד לארוחות מהירות באמצע השבוע, כאשר רוצים להכין משהו טעים אבל בלי יותר מדי התעסקות.

אז קדימה, בואו נכין יחד מקרוני בסלסה, ספגטי טוניסאי חריף ומלא בטעם!

מתכון למקרונה בסלסה

מצרכים

  • חבילת פסטה – עדיף מקרוני עבה.
  • 5 כפות רסק עגבניות סמיך
  • 6-8 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, אפשר להמיר חלק מכמות הפפריקה לפפריקה חריפה.
  • ניתן להוסיף כף אבקת מרק, לא חייב.

אופן ההכנה

  1. ראשית, בסיר רחב (ככה יהיה נוח לערבב את הפסטה) נמזוג שמן בנדיבות, כך שכל תחתית הסיר יהיה עם שכבה דקה של שמן.
  2. על אש נמוכה ולאחר שהשמן מתחמם מעט (לא חייב להיות רוטב, זה יישרוף את התבלינים והשום) נוסיף את כל המרכיבים (מלבד הפסטה כמובן) ונערבב היטב.
  3. לאחר מכן נוסיף שתי כוסות מים ונערבב בשנית.
  4. ניתן לרוטב להתבשל על אש נמוכה כעשרים דקות
  5. בינתיים נכין את הפסטה, עדיף לבחור בפסטה מסוג מקרוני עבה, עד שהיא תהייה 90% מוכנה. (כשתי דקות פחות מזמן הבישול המומלץ על האריזה).
  6. כשהפסטה מגיעה ל-90% מוכנות, נסנן אותה ונוסיף לסיר עם הרוטב ונערבב היטב, ללא הפסקה, כשלוש דקות, עד שכל הפסטה תקבל צבע אדום עז.

מתכונים מומלצים נוספים

עלי כרוב ממולאים מהמטבח הטוניסאי, מתכון קל להכנה וטעים במיוחד.
מרק חומוס תוניסאי במתכון כמו של פעם שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים!
מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.