מעקוד טוניסאי או מעקודה היא פשטידת ביצים וירקות שמכינים בסיר גבוה ומזוהה מאוד עם המטבח הצפון אפריקאי, לכל עדה יש את הווריאציה שלה למתכון, אך בסופו של יום – הבסיס של המעקודה נשאר זהה.
מעקודה היא פשטידה טעימה שנוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג, למרות שתחילה זה עלול להיות מאיים, ההכנה של המעקודה דיי פשוטה.
צירפתי לכם מתכון למעקודה, מתכון קל שתמיד יוצא טעים. קיבלתי אותו מאמא שלי וזה המתכון שאנחנו משתמשים בו באופן קבוע בכל ארוחת שישי שאנחנו מארחים את המשפחה.
אז קדימה להכנה! ואל תשכחו לשתף בקבוצה אחרי שסיימתם להכין, כי זה מתכון שאתם תשתמשו בו בכל פעם שתרצו להכין מעקודה.