כעכ טוניסאי מלוח

כשרות:

מתאים ל...

כעכ טוניסאי מלוח

מחפשים מתכון לכעכים מלוחים טעימים? לפניכם המתכון המשפחתי שלי, לעוגיות כעכים טוניסיאות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

מצרפת לכם מתכון פשוט להכנה לכעכים מלוחים וממכרים ששומרים על פריכות מטורפת.
אחרי שתכינו את המתכון שלנו, אתם כבר תפסיקו לכנות כעכים תעשייתים ותתחילו להכין אותם באופן קבוע בבית שלכם כי אי אפשר להפסיק לאכול אותם!

כל מה שצריך הוא לערבב את מרכיבי המתכון ולגלל את הבצק לצורות הכעך, רק שימו לב- האחריות לא לסיים את הקופסא ביום אחד, על אחריותכם הבלעדית 😉

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לכעכ טוניסאי מלוח

מתכון לעוגיות כעכ טוניסאי מלוח, הנשנוש האולטימטיבי. תיזהרו זה ממכר.

מצרכים

  • 125 גרם שומשום
  • ביצה
  • 100 ג' חמאה
  • חצי כוס שמן
  • חצי כף מלח
  • כף שמרים יבשים
  • 25 ג' שמרים טריים
  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה

  1. נחמם תנור ל180 מעלות.
  2. נקח מערבל מזון ונשפוך אליו את השמרים והמים ומערבבים, מוסיפים את החמאה, הקמח,המלח והשמן ומערבבים 6 דקות עד לקבלת עיסה במרקם אחיד ללא גושים.
  3. נפזר ממש מעט קמח על השיש ונכין מהבצק כדורים, לאחר מכן עם היד נרדד כל כדור מעט, נקח את קצוות הבצק ונכין צורת עיגול.
  4. נקח כערה ונשבור אליה את הביצה, נוסיף כפית מים ונקשקש, בקערה נוספת נשים את השומשום.
  5. נקח תבנית אפיה ונשים עליה נייר אפייה, נטבול כל כעכ בביצה ואז בשומשום ונסדר בתבנית
  6. נאפה כ35 דקות עד להשחמה, זהירות לא לשרוף.
  7. נוציא מהתנור, נמתין שיתקרר ונעביר לקופסאת אחסון.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.
העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!
תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
פלחי שומר שמכינים ב 5 דקות עבודה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.