טירשי טוניסאי, או כפי שחלק מכנים אותו תרשי או צ'ירשי, הוא מתבל בלתי נפרד מהמטבח הטוניסאי המסורתי. מדובר בסלט חמצמץ ומלא בטעם העשוי מדלעת, הרבה שום ולימון – שילוב שמייצר טעמים עמוקים ומיוחדים. כל מי שביקר בבית טוניסאי אמיתי מכיר את הטירשי היטב, כי הוא מוגש כמעט בכל ארוחה חגיגית, במיוחד לצד מנות כמו פקיילה וקוסקוס.
אם אתם מחפשים מטבל שונה, עם טעמים חמצמצים ומעט חריפים – סלט טירשי טוניסאי הוא בדיוק מה שאתם צריכים להוסיף לשולחן. הוא מתאים לכל ארוחה, אבל במיוחד כשמגישים אותו לצד מנות כבדות, כי הוא מביא עמו רעננות קלה שמשדרגת את הטעמים.
טירשי – תוספת מושלמת לסנדוויץ' טוניסאי
מעבר לכך שהטירשי הוא תוספת נהדרת למנות חמות כמו קוסקוס, הוא גם מושלם כתוספת בסנדוויץ' טוניסאי. מריחה של צ'ירשי בתוך סנדוויץ' טוניסאי, יחד עם שאר המרכיבים המסורתיים כמו פריקסה וטונה, משדרגת את המנה ברמות אחרות. זהו אותו מגע של חמצמצות ושום שעושה את כל ההבדל בביס המושלם.
איך להכין את הטירשי?
המתכון לטירשי קל ופשוט להכנה, וכל מה שצריך הוא כמה מרכיבים בסיסיים שתמצאו בכל בית. לאחר שתכינו את הטירשי פעם אחת, אין ספק שהוא יהפוך לחלק בלתי נפרד מהארוחות שלכם. אז קדימה, התחילו בהכנה ותתפנקו על הטעמים המדהימים של סלט דלעת טוניסאי אותנטי.
ואל תשכחו להעלות לנו תמונה של התוצאה בקבוצת הפייסבוק – מחכים לראות איך יצא לכם!