טביח עוף- טביח בללוביא

סוג המנה:

כשרות:

טביח עוף- טביח בללוביא

את הטביח ניתן להכין בכל מיני סוגים עם עוף או בקר עם שעועית או דלעת. יש כאלו שקוראים לטביח טבחה אך אצלינו זה טביח, הטריפוליטאים קוראים למאכל הזה טבחה בל לוביה.

זה מתכון לטביח עוף עם תפוח אדמה ושעועית, הוא מתאים לכל מי שאוהב אוכל עם טעמים מיוחדים!

צירפתי לכם מתכון טעים ברמות וקל להכנה של תבשיל עוף טוניסאי שכל אחד יכול להכין בבית בלי ידע רב במטבח! תיצמדו להוראות המתכון ותהנו מטביח עוף מושלם!

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לטביח עוף- טביח בללוביא

מנה טעימה ועשירה שמתאימה לכל מי שורצה לפנק את המשפחה.

מצרכים

ירקות:

  • 2 בצלים גדולים
  • ראש שום כתוש
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור שמיר
  • 400 גרם דלעת
  • 6 תפוחי אדמה.

תבלינים:

  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות כורכום
  • כף מלח

שונות:

  • חצי כוס שמן
  • 4 כפת רסק עגבניות
  • 8 כרעי עוף
  • שקית שעועית ירוקה (800 ג')

 

 

 

אופן ההכנה

  1. נקח את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר ונקצוץ דק.
  2. את הדלעת נקלף ונחתוך לקוביות בגודל ביוני-קטן.
  3. נקח את השעועיתונחתוך אותה בקצוות.
  4. נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך לקוביות בגודל בינוני-גדול.
  5. נחמם סיר גדול עם שמן ונטגן את הבצל על אש בינונית עד להזהבה.
  6. נוסיף לסיר את התבלינים, רסק עגבניות, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר ונערבב.
  7. נוסיף את הדלעת יחד עם העוף ונשחים את העוף מ2 צדדיו.
  8. נרתיח מים ונוסיף לסיר עד שיכסה את העוף, נוסיף את תפוחי האדמה והשעועית.
  9. נכסה את הסיר במכסה ונבשל למשך כ-20 דקות.

 

שיהיה בתיאבון!

 

 

מתכונים מומלצים נוספים

סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.
סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.
מתכון לעוגיות ביסקוטי טוניסאיות ממכרות שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
מרק עשיר בטעמים שמכינים לסעודת ליל הסדר, מומלץ להגיש עם שבריי מצה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.