דייסה טוניסאית חריפה- טילבינה

סוג המנה:

כשרות:

דייסה טוניסאית חריפה- טילבינה

למי שלא מכיר את הטילבינה, זוהי דייסה מהמטבח הטוניסאי בשילוב הריסה, מה שהופך אותה לחריפה.

טילבינה נפוצה במיוחד בעונת החורף בטוניסיה ונמצאת בשילוב של דיסה ותבלינים שיצרו את הטעם הייחודי שלה.

בארץ אנחנו אוכלים אותה בעיקר בימי החורף הקרים וזה מחמם את הלב ואת הבטן כל כך!

מצרפת לכם מתכון לטילבינה טוניסאית אסלית חריפה שלא תוכלו להפסיק לאכול.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לדייסה טוניסאית חריפה- טילבינה

דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!

מצרכים

ירקות:

  • מיץ מ4 לימונים.
  • 8 שיני שום כתושות.

תבלינים:

  • כף מלח.
  • כף קימל טחון.
  • כף וחצי פפריקה חריפה.

שונות:

אופן ההכנה

  1. נרתיח 2 ליטר מים בסיר.
  2. נקח קערה ונשפוך אליה את הקמח, נוסיף תוך ערבוב את המים הקרים ליצירה עיסה נוזלית אחידה.
  3. נשפוך את בלילת הקמח לסיר המים הרותחים, נערבב היטב ונבשל על אש נמוכה ל 25-30 דק'.
  4. נקח מחבת ונטגן את השמן יחד עם השום, ההריסה והתבלינים בערבוב למשל דקה וחצי.
  5. נשפוך את תכולת המחבת לסיר עם המים והקמח, נוסיף את מיץ הלימון ונעבב היטב, נבשל למשך 6 דקות נוספות.

 

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לחריימה סמיכה ועסיסית.
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן
מרק עשיר בטעמים שמכינים לסעודת ליל הסדר, מומלץ להגיש עם שבריי מצה.
הפשטידה הכי טעימה בעולם, נוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג. לא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.