ארטישוק ממולא בשר בסגנון טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

ארטישוק ממולא בסגנון טוניסאי

ארטישוק ממולא בשר בסגנון טוניסאי הוא מתכון מיוחד וטעים שמקורו במטבח הטוניסאי המפואר. נכון שיש לתבשיל הזה גם גרסאות מרוקאיות (בדרך כלל עם הרבה לימון) וגרסאות טריפוליטאיות,, אך אני (שלא משוחדת בכלל) הכי אוהבת את הגירסא שלפינכם – הטוניסאית.

המתכון משלב בין טעמים עשירים לרכיבים טריים ובריאים.

הארטישוק יחד עם מילוי הבשר הטחון והתבלינים מעניקים למנה טעם מיוחד.

הכנת המתכון פשוטה ומהנה, והתוצאה מרשימה ומענגת.

ארטישוק ממולא בשר בסגנון טוניסאי הוא מאכל שמתאים למשפחות, לאירועים מיוחדים או פשוט לשולחן שישי והוא מבטיח שכולם יהנו מטעמו המיוחד ושאתם תקבלו מחמאות רבות.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לארטישוק ממולא בשר בסגנון טוניסאי

ארטישוק ממלוא בשר הוא מנה נפלאה שמתאימה לכולם! בין אם אתם מכינים במיוחד לערב החג או לערב שישי, המנה מבטיחה שלל מחמאות והנאה.

מצרכים

למנה:

ירקות:

  • 6 ארטישוקים.
  • 2 תפוחי אדמה.
  • בצל גדול.
  • חצי צרור פטרוזיליה.

תבלינים:

  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • חצי כפית כורכום.

שונות:

  • 5 ביצים.

לרוטב:

ירקות:

  • בצל בינוני.

תבלינים:

  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • חצי כפית כורכום.

שונות:

  • כף מיץ מלימון טרי.
  • 6 כפות שמן.
  • כוס וחצי מים.

 

אופן ההכנה

  1. נתחיל בניכוי הארטישוק, נסיר את הגבעול והעלים המיותרים עד לקבלת תחתית ארטישוק נקיה.
  2. נקצוץ את הפטרוזיליה דק ונחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונעביר לקערה
  3. נוסיף לקערה את התבלינים והביצים ומערבבים
  4. נקח את תפוחי האדמה ונרתיח בסיר כחצי שעה לריכוך
  5. נחתוך לרוביות קטנות את תפוחי האדמה ונערבב אותם יחד עם הבשר הטחון בקערה עם התבלינים, הביצים והירקות.
  6. נערבב יחד על לקבלת מרקם אחיד.
  7. ניצור קציצות ונמלא את תחתיות הארטישוק ונניח על קרש.

נכין את הרוטב:

  1. נקח מחבת ונשים את השמן, לאחר מכן נוסיף את הבצל ונחכה להזהבה.
  2. נוסיף אתהתבלינים, מיץ הלימון ונערבב עד שהתבלינים ייפתחו.
  3. נוסיף את המים החמים ונערבב לנוזל אחיד.

לבסוף נקח את תחתיות הארטישוק הממולא שהכנו ונניח בסיר עם הרוטב לבישול של כ-40 דק עם מכסה סגור עד שהתחתיות יתרככו והבשר יתבשל.

מתכונים מומלצים נוספים

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!
מתכון לסלט ז'עלוק טוניסאי טעים ברמות שמתאים לכל ארוחה!
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
מתכון לפול עם כמון פשוט וקל להכנה שאתם הולכים להתמכר אליו!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.