יש שיגדו שהפקיילה היא המאכל הלאומי של העדה הטוניסאית בארץ, ויש כאלה שסתם ישמחו לאכול אותה בכל הזדמנות 😉
הפעם אני אשתף אתכם במתכון לתמצית הפקילה, בדרך כלל עושים אותה מעלי מַנְגוֹלְד (עלי סלק), אך אם אין לכם ניתן להחליף את עלי המנגולד בתרד, הם מאותה משפחת עלים והטעם בסוף התהליך זהה.
כשמכינים את התבשיל של הפקלייה, לבסוף התמצית היא זו שקובעת את רוב הטעם של המנה, היום ניתן למצוא תמציות מוכנות במגוון חנויות בשר ורשתות, אך בעייני הכי מומלץ להכין בבית כמות גדולה ולהקפיא, היא נשמרת במקפיא מצוין גם אחריי ארבעה חודשים – לכן אל תפחדו להכפיל כמויות.
למרות שהכנת תמצית הפקיילה נשמעת מאיימת, זה תהליך דיי פשוט.