תמצית פקיילה

תמצית פקיילה

יש שיגדו שהפקיילה היא המאכל הלאומי של העדה הטוניסאית בארץ, ויש כאלה שסתם ישמחו לאכול אותה בכל הזדמנות 😉

הפעם אני אשתף אתכם במתכון לתמצית הפקילה, בדרך כלל עושים אותה מעלי מַנְגוֹלְד (עלי סלק), אך אם אין לכם ניתן להחליף את עלי המנגולד בתרד, הם מאותה משפחת עלים והטעם בסוף התהליך זהה.

כשמכינים את התבשיל של הפקלייה, לבסוף התמצית היא זו שקובעת את רוב הטעם של המנה, היום ניתן למצוא תמציות מוכנות במגוון חנויות בשר ורשתות, אך בעייני הכי מומלץ להכין בבית כמות גדולה ולהקפיא, היא נשמרת במקפיא מצוין גם אחריי ארבעה חודשים – לכן אל תפחדו להכפיל כמויות.

למרות שהכנת תמצית הפקיילה נשמעת מאיימת, זה תהליך דיי פשוט.

מתכון לתמצית לפקיילה

תמצית קלה להכנה.

מצרכים

  • 3 זרים של עלי מנגולד \ תרד.
  • כ- 2.5-3 כוסות חד פעמיות של שמן (בערך חצי ליטר שמן), הכוונה לכוס חד פעמית – כ- 180 מ"ל.

אופן ההכנה

  1. ראשית, נשטוף היטב את העלים ונוודא שאין בהם חרקים.
  2. במידה ובחרתם לעבוד עם עלי מנגולד, יש לחתוך את החלק הלבן שלהם בעזרת סכין, אנו נשתמש רק בחלק הירוק של העלים. (אל תזרקו את החלק הלבן, ניתן להכין מהם סלק עלי מנגולד, הוא טעים מאוד)
  3. את העלים נחתוך לחתיכות גסות.
  4. בסיר רחב (סוטאג') נניח את העלים ונתחיל את תהליך הבישול על אש נמוכה מאוד, שימו לב שצריך לערבב לאורך כל הבישול את התערובת כדי שהיא לא תשרף.
  5. כאשר העלים מתאדים ולא נשארים נוזלים, נשפוך את כוס השמן הראשונה ונערבב היטב (אל תפסיקו לערבב, כדי לעשות משהו ליד הסיר כי בשניה התמצית יכולה להשרף.)
  6. לאחר כחצי שעה, אתם תבחינו שכבר כמעט לא נשאר שמן, זה זמן מצוין להוסיף עוד כחצי כוס, ושוב – לא להפסיק לערבב. מזכירה לעבוד על אש נמוכה מאוד עם סבלנות רבה.
  7. לאחר חצי שעה נוספת, כשנבחין שכמעט נגמר השמן בסיר, נוסיף עוד חצי כוס שמן .
  8. לאחר חצי שעה נוספת, כאשר העלים שלנו יצטמצמו מאוד ויקבלו גוון ירוק כהה על גבול השחור, נוסיף חצי כוס שמן ונמשיך לערבב על אש נמוכה.
  9. יש כאלו שמוסיפים עוד חצי כוס שמן, ומחכים חצי שעה נוספת, אך עם השמן שלכם מתחיל להעלות בועות והצבע של התמצית מוצא חן בעינכם, אתם לא חייבים להוסיף עוד חצי כוס שמן, אלא לכבות את האש ולהעביר את התמצית לכלי זכוכית (אפשר צנצנת עמידה בחום, כך תוכלו לשמור את התמצית במקפיא כארבעה חודשים.
  10. להמשך הכנת תבשיל הפקיילה.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.
מתכון של הבולטים הכי טעימים שתאכלו, המתכון הוא לכ-25 קציצות בולט
אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.