תה בלקקויה – תה טוניסאי עם בוטנים

תה בלקקויה- תה טוניסאי עם בוטנים

תה בלקקויה הוא לא סתם תה רגיל, הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה.

כשהייתי מגיעה לבקר הייתה מקפידה להכין לי אותו, תה מיוחד ומתוק, טעם של ילדות שלא אשכח לעולם!

מצרפת לכם מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לתה בלקקויה- תה טוניסאי עם בוטנים

תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.

מצרכים

  • עלי תה שחור
  • 5 גבעולי נענע
  • סוכר
  • 250 גרם בוטנים לא קלויים עם קליפה

אופן ההכנה

  1. נחמם תנור ל180 מעלות
  2. נקח תבנית ונניח נייר אפייה, עליה נפזר את הבוטנים ונכניס לתנור.
  3. נאפה כ-15 דק' עד להזהבה, חשוב לערבב כמה פעמים תוך כדי האפיה.
  4. נוציא את התבנית ונמתין שהבוטנים יתקררו ונקלף אותם מהקליפה.
  5. נכין תמצית מעלי התה, נקח קנקן ונוסיף אליו סוכר( לפי הטעם), נענע ומים חמים כדי שהתה לא יהיה חזק מידי.
  6. נמזוג את התה לכוסות ונפזר מעל את הבוטנים שקלינו.

מתכונים מומלצים נוספים

בולו יבש בסגנון אחר ומיוחד שלא תוכלו להפסיק לנשנש. מתכון פשוט להכנה.
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.