תבשיל צלי בקר בסגנון טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

תבשיל צלי בקר בסגנון טוניסאי

לתבשיל צלי בקר יש הרבה סגנונות אך זה הסגנון הטוניסאי של המאכל הטעים הזה!

צלי הבקר בסגנון טוניסאי הוא מנה טעימה במיוחד. תוכלו להגיש אותו עם לחם לבן שלם, סלטים טוניסאים, או מתבלים טוניסאים. מכינים את המנה בעיקר בסוף השבוע ובחגים מיוחדים, התבשיל מכיל תבלינים מגוונים מה שיוצר ארומה נהדרת בבית במהלך הבישול.

מצרפת לכם מתכון טוניסאי קל להכנה שתמיד יוצא טעים ככה שכל האורחים שלכם יהנו ויברכו אתכם.

אם אתם רוצים לשתף אותנו במתכון טוניסאי שלכם ונעלה אותו לאתר תשאירו לנו פרטים.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לתבשיל צלי בקר בסגנון טוניסאי קל להכנה שתמיד יוצא טעים!

מצרכים

ירקות:

  • 6 בצלים.
  • 2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות.
  • ראש שום.

תבלינים:

  • כף וחצי מלח.
  • 2 כפות פלפל שחור.
  • 4 יחידות פלפל אנגלי שלם.
  • 5 עלי דפנה.

שונות:

חצי כוס שמן

2 קילו בשר צלי כתף.

4 כפפות קמח.

אופן ההכנה

  1. נקח מחבת ונטגן את הבשר מעט עם שמן להזהבה מכל הצדדים.
  2. נקלף ונחתוך לרבעים את הבצלים, נקלף ונחתוך לרצועות את השום.
  3. נעביר את הבשר לסיר גדול, נשפוך מים מעל לגובה הבשר, נוסיף את התבלינים, הבצל נרתיח ונבשל על אש קטנה כ-3 שעות.
  4. לאחר הבישול נשמור 2 כוסות מהמים, נוציא את הבשר ונחכה שיתקרר, נפרוס לרצועות בעובי בינוני.
  5. נחמם תנור ל180 מעלות.
  6. נקח מחבת אליו נשפוך את השמן, נוסיף את הקמח, הפלפלים האדומים שפרוסים לרצועות ואת 2 הכוסות של מי הבישול ששמרנו ונערבב היטב.
  7. נניח את הבשר החתוך בתבנית ועליו נשפוך את הרוטב שיצרנו במחבת, נמרח היטב ונכסה עם נייר פרגמנט ונייר אלומינים. נאפה למשך 20 דק' עם מכסה ועוד 15 דקות ללא.

 

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!
פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה
אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.
מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.