קציצות קעבורה טוניסאיות- כעבורה טוניסאית

קציצות טוניסאיות מתכון

למטבח הטוניסאי יש מגוון רחב של מנות מיוחדות עם טעמים שונים ועשירים במיוחד אך אי אפשר לדבר על אוכל טוניסאי מבלי לתת מקום של כבוד לקציצות הטוניסאיות המעולות של המטבח שלנו! רובכם בטח מכירים את הבולט שהרבה מכנים אותו כמפרום (אצלנו תמיד יהיה בולט) ואת המחשי או כפתה הטעימה שלנו, אך לא כולם מכירים את קציצות הכעבורה המפורסמות של המטבח שלנו(שהם דומות מאוד לשאר הקציצות אך מעט שונות).

במקור, קציצות קעבורה טוניסאיות הן קציצות מבשר בקר עם מגוון תבלינים, לחם ותפוחי אדמה אך ניתן להכין אותם גם עם עוף במקום הבשר.

צירפנו לכם מתכון לקציצות קעבורה טוניסאיות קלות להכנה וטעימות מאוד שכל אחד יכול להכין בקלות!

שימו לב, אם אתם בדיאטה אני ממליצה לכם להתרחק מהמחבת כי רק מהריח של הקציצות שלנו אתם עומדים להתמכר ולא תוכלו להפסיק לאכול אותן 🙂

אתם יכולים לאכול אותן יחד עם קוסקוס כקציצות טוניסאיות לקוסקוס או סתם לבד כי הן ממכרות!

אז קדימה- בואו נכין קציצות טוניסאיות!

מתכון לקציצות קעבורה טוניסאיות

מתכון לכעבורה טוניסאית אוטנטית קלות להכנה וממכרות!

מצרכים

ירקות:

  • 3 בצלים גדולים.
  • 2 תפוחי אדמה גדולים.
  • חצי צרור פטרוזיליה.
  • חצי צרור כוסברה (מי שלא אוהב יכול להחליף לפטרוזיליה).
  • 3 שיני שום.

תבלינים:

  • חצי כפית פלפל שחור.
  • כפית פפריקה מתוקה.
  • חצי כפית כורכום.
  • כפית וחצי מלח.
  • שליש כפית קינמון.
  • שליש כפית אגוז מוסקט.

שונות:

  • 3 פרוסות לחם לבן.
  • 500 גרם בשר בקר עם שומן או כבש (או עוף).
  • חצי כוס קמח.
  • 3 ביצים.

אופן ההכנה

  1.  נתחיל בהשריית תפוח אדמה אחד במים קרים למעטפת הקציצה- נקלף ונחתוך תפוח האדמה אחד לפרוסות דקות ונשרה במים קרים לריכוך למשך כחצי שעה.
  2. נטחן את הבצל, השום ותפוח אדמה אחד בבלנדר למרקם גס. (אפשר לגרד בפומפייה על העיגולים הגדולים), נסנן את הנוזל ונעביר לקערה.
  3. נשטוף ונקצוץ דק את הפטרוזיליה והכוסברה ונשפוך לקערה עם הבצל ותפוחי האדמה.
  4.   נוסיף את הבשר הטחון/ העוף לקערה(אם השתמשתם בעוף תחתכו אותו לקוביות קטנות).
  5. נרטיב את הלחם במים, נסחט אותו ונכניס לקערה.
  6. נוסיף את כל התבלינים לקערה.
  7. נקח קערה נפרדת לביצים, נפריד את החלמון(צהוב) מהחלבון(לבן) ונכניס רק את החלמונים לקערה.
  8. נערבב היטב את המצרכים בקערה לקבלת עיסה אחידה.
  9. נקח את רצועות תפוחי האדמה שהשרינו במים קרים בהתחלה, נסנן ונייבש אותם לחלוטין ונתחיל בהכנת הקציצות.
  10. תחילה נחמם מחבת רחבה עם שמן ליטגון על אש בינונית.
  11. נקח 2 צלחות, באחת נשים קמח ובשנייה את החלבונים של הביצים שנשארו לנו, נקח 2 רצועות תפוח אדמה ונשים ביניהם כדור בשר, נטבול בקמח היטב ולאחר מכן בביצה ונכניס לטיגון.
  12. נטגן היטב מכל הצדדים עד להשחמה אחידה ויפה, נעביר לצלחת עם נייר סופג ונגיש יחד עם קוסקוס או לבד, איך שתרצו.

וזהו! יש לכם קציצות טוניסאיות, קעבורה טוניסאית.

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
בורקס טונה טוניסאי פריך ועסיסי מלא בטעמים מיוחדים של העדה שלנו.
עוגיות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לאכול (המתכון בכוסות חד"פ שקופה)
הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.