קציצות מחשי/כפתה טוניסאיות

מתכון למחשי/ כפתה טוניסאית

קציצות כפיתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי. המילה "מחשי" מתייחסת לאופן ההכנה של הקציצות, שהן מוכנות בצורה ידנית, רטובות ולא מצופות.

איך מכינים מחשי טוניסאי? קציצות מחשי הן קציצות עשירות בטעמים רבים, את קציצות הכפתה ניתן להגיש במגוון צורות: בתוך פיתה, לצד קוסקוס, או בדרך האהובה עליי, לאכול אותם ישר מסיר הטיגון. יש מי שנוהגים להגישן עם מרק, רטבים, סלטים או תוספות כמו חצילים מטוגנים ומרמומה טוניסאית.

והנה לכם המתכון:

מתכון למחשי/ כפיתה

קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

מצרכים

  • 600 גרם חזה עוף.
  • 400 גרם בשר בקר טחון.
  • חצי צרור פטרוזיליה.
  • חצי צרור כוסברה.
  • 2-3 בצלים.
  • 3 עלי כרפס.
  • 6 עלי נענע
  • 5 פרוסות לחם פרוס.
  • 2 תפוחי אדמה
  • 5 שיני שום
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית קינמון
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור.
  • כפית כורכום.
  • כפית מרק עוף.
  • 4 ביצים.
  • קמח.
  • כף מלח

אופן ההכנה

לקציצה:

  1. לקצוץ את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה דק. להעביר לקערה ולסחוט את הנוזלים.
  2. לקלף את תפוחי האדמה, לגרד גס בפומפיה ולסחוט את הנוזלים.
  3. לכתוש את שיני השום ולאחד יחד עם שאר הירקות בקערה.
  4. לחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד.
  5. להרטיב את הלחם במים ליצור עיסה ולסחוט את המים.
  6. להוסיף לקערת הירקות את התבלינים, הביצה, הלחם, 2 כפוץ שמן ואת 2 סוגי הבשר ולערבב היטב.

הכנה לפני טיגון:

  1. לחמם מחבת על להבה בינונית ולהוסיף כוס שמן.
  2. לקחת צלחת לשבור לתוכה 3-4 ביצים ולערבב עם חצי כף רסק עגבניות ומעט מים.
  3. לקחת צלחת לשפוך אליה קמח ולהוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה ולערבב, כדי לקמח את הקציצה לפני הטיגון.
  4. לקחת קערה נוספת ולשים בה מים כדי שהקציצות לא יידבקו לידיים.
  5. לקחת צלחת ולשים עליה 2-3 חתיכות נייר סופג שיספגו את שאריות הטיגון, ניתן להשתמש בתבנית רשת לטיגון.

טיגון:

  1. לטבול את הידיים מעט בקערת המים, ליצור קציצות מהתערובת, לטבול בתערובת הביצה ולאחר מכן בקמח ולשים במחבת עם השמן.
  2. לטגן עד שמזהיב ולהפוך, (בין 5-8 דק).
  3. להוציא מהטיגון לצלחת עם הנייר סופג לחכות שיתקרר ולטרוף!

מתכונים מומלצים נוספים

בורקס טונה טוניסאי פריך ועסיסי מלא בטעמים מיוחדים של העדה שלנו.
עלי כרוב ממולאים מהמטבח הטוניסאי, מתכון קל להכנה וטעים במיוחד.
מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.