בנטז` טוניסאי- קציצות בנטאש

סוג המנה:

כשרות:

קציצות בנטאש (בנטז`)

קציצות בנטאז הן קציצות רכות רכות שאי אפשר להפסיק לנשנש! זה בכלל לא משנה אם תגישו אותם קרות או חמות, הן פשוט טעימות.

את הקציצות האלו נהוג להגיש לצד הקוסקוס או ארוחה בשרית אחרת, אנחנו נוהגים להכין אותם לצד הפקלייה והקוסקוס, אך אני מניחה שלכל משפחה יש את המנהגים שלה.

קציצות בנטאש הטוניסאיות הן קציצות שהפכו לסמל של המטבח הטוניסאי, ותאמינו לי, שאין טעימות כמוהם.

שימו לב, כל מי שמחפש בנטז טוניסאי לפסח יכול להכין את המתכון הזה ולהחליף את הקמח שבמתכון לקמח מצה.

מתכון לקציצות בנטאש

אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉

מצרכים

קילו תפוחי אדמה (6-7 תפוחי אדמה)
4 ביצים
300 גרם בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים קצוצים
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה

  1. ראשית, נבשל בסיר עם מים 2 ביצים (מתוך השלושה שנשתמש במתכון) ותפוחי אדמה גדולים עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  2. בינתיים ניתן לקצוץ את הבצל והפטרוזיליה כדי לקצר את זמן העבודה בהמשך
  3. אחרי שתפוחי האדמה התרככו והביצים נהיו קשות אפשר להתחיל להכין את הקציצות.
  4. בקערה גדולה נמעך את תפוחי האדמה לפירה ונוסיף לה את המרכיבים הבאים: 2 הביצים הקשות, מגורדות, ביצה אחת, 300 גרם בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ואת התבלינים: חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
  5. נערבב את כל המרכיבים היטב וניצור צורות של אליפסה מעוכה.
  6. לאחר מכן, נכין לנו קערה עם קמח מנופה וקערה נוספת עם ביצה טרופה.
  7. בסיר רחב או מחבת, נחמם שמן לטיגון.
  8. נטבול כל קציצה בקמח מכל הצדדים ואז נטבול את הקציצה בביצה ונטגן עד לגוון זהוב.
  9. אני אוהבת לשים את הקציצות על רשת טיגון כדי שכל השמן יצא.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מרק קוסקוס אדום טוניסאי טעים ברמות וקל להכנה שכל אחד חייב להכין!
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות
עוגיות כעכ טוניסאיות מתוקות אותן תוכלו לטעות בתה או לנשנש במהלך היום, מתכון פשוט וטעים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.