קוסקוס טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

קוסקוס

המתכון שלפניכם הוא מתכון קוסקוס הבית שלי, הוא תמיד תמיד מצליח ומתקבל קוסקוס גרגרים רך שנמס בפה. אם אין לכם כוח להכין כל פעם כמות קטנה, אתם יכולים להכין כמות גדולה ולהקפיא, זה נשמר מצוין! רק תשימו לב שהקוסקוסייר שלכם מספיק גדול לכמות שאתם עומדים להכין.

קוסקוס הוא מאכל שכולנו כילדים גדלנו עליו, וזה לא משנה לאיזו עדה אתם משתייכים, לכולנו היתה דודה, שכנה, גננת או סבתא שהכינה את הקוסקוס הכי טעים בעולם – והיום אתם יכולים להכין גם, בעזרת המתכון לקוסקוס הקל להכנה שלנו.

מומלץ לאכול קוסקוס טוניסאי עם קציצות בולט שמשדרגות מאוד את המנה או אפילו לצד פקיילה עסיסית ומנחמת.

אם אתם רוצים להכין קוסקוס טוניסאי עם בשר, תכינו את הקוסקוס יחד עם תבשיל צלי בקר טוניסאי או תבשיל לחם בלקרפה.

בנוסף, זה מתכון לקוסקוס טוניסאי צמחוני ככה שכולם יכולים להנות מהמאכל הטעים הזה!

כלים שצריך לקנות לפני שמכינים קוסקוס בפעם הראשונה

קוסקוס הוא תבשיל שצריך בשבילו שני כלים ספציפיים, שלא תמיד קיימים בכל בית – סיר קוסקוסייר ומסננת לקוסקוס. ניתן למצוא אותם בכל חנות של כלי בית ולפעמיים אפילו בסופרים .

מתכון לקוסקוס

אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.

מצרכים

  • קילו סולת
  • כף מלח
  • כוס מים + שתי כוסות מים
  • כוס שמן
  • סיר קוסקוסייר
  • מסננת לקוסקוס

אופן ההכנה

  1. ראשית, נרתיח מים בסיר התחתון של הקוסקוסייר (כ3/4 מגובה הסיר).

  2. בקערה רחבה נשפוך קילו סולת עם כף מלח ונערבב היטב.

  3. לאחר מכן, נוסיף כוס מים בהדרגה כך שהמים יגיעו לכל גרגיר.

  4. לאחר שהטמענו את המים בסולת, נוסיף כוס שמן, לאט ובהדרגה. עלולים להיווצר גושים וזה בסדר

  5. בעזרת מסננת קוסקוס וקערה נוספת, נעביר את הגרגירים סינון ראשוני.

  6. לאחר שסיננו את כל הסולת, נעביר אותה לסיר העליון של הקוסקוסייר שלנו ונכסה עם מכסה למשך שעה.

  7. אחרי שעה, נעביר את הקוסקוס (שעכשיו נראה כגוש גדול אחד ולא מגרה) לקערה שלנו ונשפוך עליו 2 כוסות מים, אין צורך לערבב. נכסה את הקערה עם מגבת למשך חצי שעה.

  8. לאחר חצי שעה, נחזיר את הקוסקוס שלנו לאידוי נוסף במשך חצי שעה.

  9. ולסיום, אחרי חצי שעה נעביר את הקוסקוס במסננת שלנו פעם נוספת.

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
עוגיות כעכ טוניסאיות מתוקות אותן תוכלו לטעות בתה או לנשנש במהלך היום, מתכון פשוט וטעים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.