אם יש משהו מעצבן בפריקסה, זה שמישהו שם החליט שפריקסה אוכלים רק בחנוכה, ואני אומרת מה זו ההחלטה המעצבנת הזו? אם זה היה תלוי בי, פריקסה היה המאכל היחיד שהייתי אוכלת, בוקר, צהריים וערב.
הרבה אנשים חושבים שמתכון לפריקסה הוא דבר מסובך, אך זה לא המקרה, המתכון הבא הוא מתכון של בצק לפריקסה קל להכנה שכל אחד יכול להכין במהירות ובקלות.
את הלחמניות פריקסה טוניסאיות האלו ממלאים במגוון מאכלים וסלטים מהמטבח הטוניסאי:
- הריסה טוניסאית
- טרשי טוניסאי
- טונה בשמן
- אנשובי
- מלפפונים חמוצים
- סלט ירקות
- לימון כבוש טוניסאי
למרות שאת המתכון ללחמניות פריקסה מקוריות עושים בטיגון, ניתן להכין פריקסה טוניסאי בתנור, פשוט במקום לטגן אותו מכניסים אותו לתנור שחומם על 180 מעלות עד שהוא מקבל צבע יפה ואחיד. (כמובן שרק לאחר ההתפחה).
מצרפת מתכון לבצק לפריקסה מנצח שעובר במשפחה שלנו כבר כמה דורות ואני תמיד נהנת במיוחד להכין אותו כי הוא יוצא טעים בכל פעם מחדש.
הכנתם? אל תשכחו לשתף את החברים בקבוצת הפייסבוק שלנו, אולי ככה נשנה סדרי עולם ופריקסה יהפוך להיות מאכל שאוכלים כל השנה 😜
לפניכם מתכון לפריקסה קליל וטעים מאוד להכנה, כזה שתמיד תמיד מצליח, יוצא ממנו 20 לחמניות.
אז בואו נכין יחד פריקסה, מתכון קל שאפשר להכין יחד עם כל המשפחה.