פריקסה טוניסאי

פריקסה טוניסאי

אם יש משהו מעצבן בפריקסה, זה שמישהו שם החליט שפריקסה אוכלים רק בחנוכה, ואני אומרת מה זו ההחלטה המעצבנת הזו? אם זה היה תלוי בי, פריקסה היה המאכל היחיד שהייתי אוכלת, בוקר, צהריים וערב.

הרבה אנשים חושבים שמתכון לפריקסה הוא דבר מסובך, אך זה לא המקרה, המתכון הבא הוא מתכון של בצק לפריקסה קל להכנה שכל אחד יכול להכין במהירות ובקלות.

את הלחמניות פריקסה טוניסאיות האלו ממלאים במגוון מאכלים וסלטים מהמטבח הטוניסאי:

למרות שאת המתכון ללחמניות פריקסה מקוריות עושים בטיגון, ניתן להכין פריקסה טוניסאי בתנור, פשוט במקום לטגן אותו מכניסים אותו לתנור שחומם על 180 מעלות עד שהוא מקבל צבע יפה ואחיד. (כמובן שרק לאחר ההתפחה).

מצרפת מתכון לבצק לפריקסה מנצח שעובר במשפחה שלנו כבר כמה דורות ואני תמיד נהנת במיוחד להכין אותו כי הוא יוצא טעים בכל פעם מחדש.

הכנתם? אל תשכחו לשתף את החברים בקבוצת הפייסבוק שלנו, אולי ככה נשנה סדרי עולם ופריקסה יהפוך להיות מאכל שאוכלים כל השנה 😜

לפניכם מתכון לפריקסה קליל וטעים מאוד להכנה, כזה שתמיד תמיד מצליח, יוצא ממנו 20 לחמניות.

אז בואו נכין יחד פריקסה, מתכון קל שאפשר להכין יחד עם כל המשפחה.

מתכון לפריקסה

פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה

מצרכים

  • ק"ג קמח לבן
  • כף סוכר לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 360 מ"ל מים (כוס וחצי) + 240 מ"ל מים (כוס) – מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כף מלח

אופן ההכנה

  1. בקערה, נשים קמח, שמרים וסוכר ונערבב קלות.
  2. נוסיף 360 מ"ל פושרים ונערבב היטב, לאחר מכן נוסיף עוד 240 מ"ל מים פושרים ואת השמן ונמשיך את תהליך הלישה.
  3. לבסוף, שנוצר לנו בצק, נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט, אם צריך הוסיפו עוד מעט מים.
  4. ניתן לבצק לנוח כחצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה, נלוש את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.
  6. נתפיח את הבצק חצי שעה נוספת. (סה"כ שעה התפחה, עם לישה להוצאת האוויר באמצע)
  7. בינתיים, אתם יכולים לחתוך כ- 20 ריבועי נייר אפייה, אליהם נתפיח את הפריקסה שלנו.
  8. בשלב זה, ניתן להכין את צורת הפריקסה בשני דרכים:
    • על משטח מקומח נרדד את הבצק מעט לצורת נקניק מעוך ונחתוך ל20 חתיכות שוות.
    • נשקול את משקל הבצק הכולל ונחלק בעשרים, המספר שיצא הוא המשקל שכל פריקה צריך לשקול כדי לקבל 20 לחמניות.
  9. לא משנה באיזה שיטה בחרתם, כעת אנחנו נשטח כל חתיכה לצורת לחמנייה ונניח על ריבוע נייר אפייה שחתכנו ושימנו מקודם. גם את החלק העליון של הלחמנייה נשמן מעט כדי שלא ייוצר קרום.
  10. כעת, נתפיח את הלחמניות שלנו חצי שעה כשהן מכוסות במגבת ללא סיבים או ניילון נצמד רופף.
  11. בסיר רחב נחמם שמן לטיגון עמוק כ-6 ס"מ שמן.
  12. כשהשמן מתחמם, נניח את הפריקסה בתוך סיר השמן החם כאשר נייר האפייה למעלה, כאשר החלק התחתון יזהיב, נהפוך את הפריקסה ונייר האפייה יתנתק מעצמו, כך לא נצטרך לפגוע בצורה של הפריקסה שטפחה.
  13. שימו לב, אם בפריקסה הראשון לא יצא פס לבן במרכז הפריקסה (כמו של סופגנייה) כנראה שיש יותר מדיי שמן בסיר, בזהירות רבה מאוד, כי השמן חם, תוציאו מעט מהשמן.
  14. מגישים עם סלט ירקות, לימון כבוש, מלפפונים חמוצים, טונה, אריסה, זיתים, תפוחי אדמה, ביצים קשות וכל שאר התוספות שאתם אוהבים.

וזהו! יש לכם מתכון לפריקסה טוניסאי מדהים!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לקוקלה בשרית, מנה טעימה שאוכלים יחד עם קוסקוס ופקיילה.
הפשטידה הכי טעימה בעולם, נוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג. לא תוכלו להפסיק לאכול!
אחד מבין הסלטים הבולטים ביותר על שולחן שישי הוא סלט הגזר הטוניסאי שמשדרג כל ארוחה!
מרק חומוס תוניסאי במתכון כמו של פעם שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.