פקיילה

פקיילה

פקיילה טוניסאי הוא אחד המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הטוניסאי, את הפקילה אפשר להכין בעזרת תמצית פקיילה קנויה, שמקצרת את התהליכים או באופן בו מכינים את תמצית הפקיילה מאפס.

לא משנה באיזה דרך תבחרו להכנת תבשיל פקיילה טוניסאי, בסוף יתקבל מאכל טעים טעים שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.

הילדים במשפחה קוראים לפקילה אוכל שחור טוניסאי בגלל הצבע הכהה של המנגולד.

אם אתם מעוניינים להכין את תמצית הפקיילה מאפס אתם תמצאו מתכון לתמצית הפקיילה כאן.

מתכון לפקיילה

הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר לתבשיל, חתוך לקוביות גדולות (מומלץ צוואר, ראש, שריר, צלעות או כתף // אני משתמשת בדרך כלל בתערובת של כמה סוגי בשרים, בעיקר כתף וצלעות.)
  • 2-4 עצמות מח (או כמה שאוהבים)
  • 2 בצלים (לא כולם מוסיפים, בעייני הבצל מוסיף הרבה טעם למנה) – חתוכים לקוביות.
  • לא חובה: ניתן להוסיף גם גרונות הודו, עסבנה.
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שלושה ראשי שום קלופים
  • כוס וחצי שעועית לבנה, מושרית במים 6-12 שעות.

אופן ההכנה

  1. סגירת הבשר: ראשית, נחמם סיר גדול שישמש אותנו גם לבישול התבשיל, עם שמן (שכבה נדיבה) ונצרוב את הבשר מכל הכיוונים, עד שנקבל צבע שחום ויפה. (כעשר דקות)
  2. נתבל את הבשר במלח ופלפל גרוס, נוסיף את שיני השום הקלופות, הבצלים, השעועית שלנו ואת תמצית הפקיילה שלנו, סבתא שלי היתה נוהגת להוסיף כף תמצית על כל סועד, אך אתם יכולים להוסיף 4-5 כפות נדיבות לכמות הבשר שרשומה במתכון.
  3. כעת נערבב את מרכיבי הסיר היטב וניצוק מים עד גובה הרכיבים. נביא את המים לרתיחה. (זה הזמן להוסיף את העסבנה במידה ויש)
  4. לאחר שהמים רתחו, נסגור את הסיר עם מכסה ונמשיך לבש אותו במשך כשעתיים – שלוש על אש נמוכה. שימו לב לערבב את הסיר מדיי פעם כדי שהתבשיל לא יידבק לסיר.
  5. לאחר שלוש שעות, מומלץ לטעום מעט ולתקן תיבול של מלח ופלפל, אם הבשר והשעועית רכים, סימן שהתבשיל מוכן אך אל דאגה, אתם יכולים להמשיך ולהשאיר אותו על הגז לשעה- שעתיים נוספות, זה רק יחדד ויעשיר את טעמי התבשיל.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לסלט ז'עלוק טוניסאי טעים ברמות שמתאים לכל ארוחה!
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
עוגיות דרוע טוניסאיות ממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול
מרק עשיר בטעמים שמכינים לסעודת ליל הסדר, מומלץ להגיש עם שבריי מצה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.