עריסה חיטה- חמין חיטה טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

עריסה טוניסאית

בכל ליל שבת, הונחה על הפלטה בבית סיר עריסה, חמין טוניסאי גדול ומפנק. בבוקר יום שבת הייתי מתעוררת מריח הסיר העולה ורק מחכה שייקראו לנו לשבת בשולחן. טעם הסיר הזה מזכיר לי את הילדות הישנה והפשוטה ואני מזמינה אתכם להכין גם לבני משפחתכם סיר כזה בשבת הקרובה.

בחלק מהבתים הטוניסאים, נהוג להכין חמין טוניסאי עם קוקלה, לכל מי שרוצה לשדרג את המנה הטעימה הזו אפשר להכין קוקלות ולהוסיף לתבשיל כבר בתחילת הבישול.

יש אנשים שקוראים למאכל הזה טבית טוניסאי כי הוא מזכיר להם את הטביתץ של העירקאים אך זו מנה שונה עם טעמים שונים ומופלאים.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לעריסה חיטה לשבת בבוקר

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!

מצרכים

  • 2 בצלים
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • תבלינים: כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ומקל קינמון
  • כף וחצי אריסה
  • בשר – לא חייב, אפשרי.
  • 3 כוסות חיטה

אופן ההכנה

  1. ראשית, נשטוף את החיטה היטב ונשים בצד.
  2. כעת, נפרוס שני בצלים ונטגן אותם בסיר עם שכבת שמן נדיבה.
  3. כשהבצלים יתרככו ויהפכו לשקופים נוסיף רסק עגבניות ותבלינים: פפריקה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל שחור – נערבב היטב בשמן על מנת שהטעמים ייפתחו.
  4. נוסיף לתערובת כף וחצי אריסה ומקל קינמון (נותן ארומה וטעם משגע!)
  5. אם אתם רוצים להוסיף בשר- זה הזמן להוסיף את הבשר (לאחר שסגרנו אותו על מחבת)
  6. נוסיף את שלושת כוסות החיטה ששטפנו מקודם לסיר עם מים רותחים, על המים להגיע כ-חמש סנטימטר מעל גובה החיטה, אל תשכחו שהסיר הולך להיות הרבה זמן על הפלטה.
  7. לאחר שהתבשיל רתח, נוסיף ביצים קשות כמספר הסועדים ונכסה את הסיר לבישול של שעה.
  8. לאחר שעה, יש לפתוח את הסיר ולבדוק האם התיבול לטעמנו, אם צריך נתקן אותו.
  9. ניתן להוריד את הסיר מהאש, בתום ארוחת יום שישי בערב, נשים את הסיר עם מכסה ועליו מגבת עד הבוקר.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.
דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!
פלפל ממולא בסגנון טוניסאי שלא תוכלו להפסיק לאכול!
אחד מבין הסלטים הבולטים ביותר על שולחן שישי הוא סלט הגזר הטוניסאי שמשדרג כל ארוחה!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.