עסבנה טוניסאית

עסבנה טוניסאית

עסבנה היא מאכל המתאים במיוחד לחגים ולאירועים מיוחדים בתרבות התוניסאית.

הפעם הראשונה שטעמתי את העסבנה הייתה בארוחת שישי כילדה אצל סבי וסבתי כשסבתא הכינה פקילה.

למי שלא מכיר- העסבנה היא סוג מסורתי של נקניקייה מהמטבח התוניסאי, המאכל המקורי מורכב ממעי ממולא בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים, בשר קצוץ ואיברי פנים. התערובת המרעננת והמתובלת מעניקה לעסבנה את טעמה המיוחד, כך היא הופכת את הארוחה לחוויה מושקעת ועשירה בטעמים.

היא מתאימה לבישול עם מאכלים טוניסאים שונים כמו פקיילה או קוסקוס, ניתן להכין ולהקפיא כך שהטריות תישמר לכם לפעם הבאה שתרצו להנות מעסבנה משובחת.

למי שלא רוצה להתעסק/ לא מוצא מעיים אמיתיים, ניתן להשתמש במעיים סינטטים אותם ניתן להשיג בחנויות בישול מתמחות ובקצביות השונות.

מתכון לעסבנה טוניסאית

העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!

מצרכים

ירקות:

  • זר כוסברה.
  • 3 עלי סלק (מנגולד).
  • 2 בצלים.
  • זר פטרוזיליה.
  • שמיר.
  • חצי ראש שום.

תבלינים:

  • כף פפריקה מתוקה.
  • כפית פלפל שחור.
  • כף מלח
  • כפית ורבע פלפל שחור
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים.

בשר:

  • 2 פרוסות כבד
  • 2 פרוסות לבבות.
  • 2 פרוסות ריאות.
  • 2 חתיכות בשר בקר- צוואר.
  • מעיים של בקר/ מעייים סינטטיות למי שלא מוצא, באורך של לפחות 1.5 מטר.

שונות:

  • כוס אורז שטוף.
  • 6 כפות שמן.
  • כף אריסה.

אופן ההכנה

  1. נקצוץ את כל הירקות דק ונעביר לקערה
  2. נערבב את הירקות יחד עם התבלינים
  3. נוסיף את האריסה והאורז לקערה ונערבב יחד
  4. נצלה את הכבד על אש גלויה כדי להכשיר אותו ובו זמנית נטגן קלות את הלבבות, ריאות והבשר צוואר שלנו במחבת עד להזהבה קלה.
  5. נחתוך את כל חתיכות הבשר (ריאות, לבבות,כבד, צוואר) לקוביות קטנות ונוסיף אותם לקערה יחד עם הירקות והתבלינים.
  6. נערבב היטל לקבלת אחידות.
  7. לוקחים את המעיים ומתחילים למלא את התערובת בעדינות כדי שלא יקרעו, ניתן להיעזר במשפך. שימו לב- אל תשכחו שהאורז מתנפח בבישול לכן לא לדחוס את המילוי.
  8. חותכים את העסבנה לחתיכות (נקנקיות) לפי הגודל שאנחנו בוחרים וקושרים מ2 הצדדים, ניתן להיעזר בחוט תפירה(לא לשכוח להוריד אותו לפני ההגשה).
  9. לוקחים סיר ומתחילים לטגן קלות את העסבנה, לאחר כדקת טיגון נוסיף מים שיגיעו לחצי הסיר, נביא לרתיחה וננמיך את האש לגובה נמוך/בינוני
  10. נבשל עד שעה, עד להשחמת העסבנה.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות
פלפל ממולא בסגנון טוניסאי שלא תוכלו להפסיק לאכול!
תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
סלט ירקות שרופים על הגז שיש אומרים שטעים יותר מהבשר עצמו!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.