עסבנה היא מאכל המתאים במיוחד לחגים ולאירועים מיוחדים בתרבות התוניסאית.
הפעם הראשונה שטעמתי את העסבנה הייתה בארוחת שישי כילדה אצל סבי וסבתי כשסבתא הכינה פקילה.
למי שלא מכיר- העסבנה היא סוג מסורתי של נקניקייה מהמטבח התוניסאי, המאכל המקורי מורכב ממעי ממולא בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים, בשר קצוץ ואיברי פנים. התערובת המרעננת והמתובלת מעניקה לעסבנה את טעמה המיוחד, כך היא הופכת את הארוחה לחוויה מושקעת ועשירה בטעמים.
היא מתאימה לבישול עם מאכלים טוניסאים שונים כמו פקיילה או קוסקוס, ניתן להכין ולהקפיא כך שהטריות תישמר לכם לפעם הבאה שתרצו להנות מעסבנה משובחת.
למי שלא רוצה להתעסק/ לא מוצא מעיים אמיתיים, ניתן להשתמש במעיים סינטטים אותם ניתן להשיג בחנויות בישול מתמחות ובקצביות השונות.