תבשיל עוף עם אפונה טוניסאי – דז'אז בלבז'ילוש

סוג המנה:

כשרות:

עוף עם אפונה בנוסח טוניסאי

למאכל הבא יש שם טוניסאי – דז'אז בלבז'ילוש. אבל כדי לא לסבך את העניינים, נקרא לו תבשיל עוף טוניסאי עם אפונה, כי זה מה שזה! המתכון הזה ממש קל ומהיר להכנה ובסוף מתקבל סיר טעים טעים של אפונה ועוף, שכולם אוהבים, ילדים ומבוגרים.

את המתכון הזה קיבלתי דווקא מדודה שלי, שישבתי אצלה בשישי בצהריים לפני כמה שנים וראיתי אותה עושה את המאכל הזה, ולא הבנתי איך אין לי את המתכון שלו. העוף יוצא רך כל כך ואפונה עסיסית במיוחד מה שהופך כל ביס לטעים ביותר.

אני הכי אוהבת לאכול את המנה הזו של עוף עם אפונה טוניסאית יחד עם קוסקוס משלנו.

כדי להכין קוסקוס טוניסאי עם עוף, תכינו את המתכון הזה לדז'אז בלבז'ילוש ותכינו לצידו את המתכון המיוחד שלנו לקוסקוס טוניסאי ותהנו מ-2 המנות.

בנוסף, אם אתם רוצים להכין עוף ממולא טוניסאי אבל לא רוצים מתכון מסובך תכינו את המתכון שלנו לעוף עם אפונה בנוסח טוניסאי כי הוא ממש קל להכנה וטעים ברמה אחרת!

אז קדימה, תכינו את המתכון ואל תשכחו לשתף אותנו בתמונות בקבוצת הפייסבוק- " אוכל טוניסאי מבית אמא".

מתכון לדז'אז בלבז'ילוש - עוף באפונה בנוסח טוניסאי

עוף עם אפונה ובצל, קל להכנה וטעים!

מצרכים

  • 6-8 חתיכות עוף (שוק וירך)
  • חצי קילו אפונה (טרייה/קפואה/משימורים)
  • 2 בצלים
  • 3 עגבניות
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 2 עליי מנגולד
  • 2 כפיות אריסה

אופן ההכנה

  1. ראשית, נחתוך את הבצלים והעגבניות לקוביות, ונקצוץ את הפטרוזיליה והמנגולד.
  2. לאחר מכן, נשים בסיר שמן בשכבה נדיבה וניתן לו להתחמם מעט.
  3. כשהשמן חם, נוסיף את הבצל, העגבנייה הפטרוזיליה והמנגולד.
  4. נוסיף תיבול לסיר – פלפל שחור, מלח ו 2 כפיות אריסה.
  5. לאחר מספר  דקות, נזיז את הירקות ששמנו בסיר הצידה ונניח בזהירות את העוף כשהעור שלו נוגע בתחתית הסיר, לאחר שהנחתי כמה חתיכות עוף , אני מניחה בעדינות את תערובת הירקות מעל העוף ( זה גם עוזר לטעמים להיכנס לעוף וגם ככה הירקות לא יישרפו) ואז אני ממשיכה להניח את שאר העוף.
  6. כעת, כשהעוף נוגע בסיר והירקות מעל העוף, אני מחכה 2-3 דקות, וסוגרת עם מכסה את הסיר לעוד 10 דקות, ככה העוף יקבל צבע יפה אך לא יישרף.
  7. כעת, אני פותחת את הסיר ומוסיפה את המים, עד שהם יירתחו.
  8. כשהמים רותחים, אני מוסיפה את האפונה, מערבבת מעט וסוגרת את המכסה ל40 דקות, וזהו, יש לכם עוף עם אפונה.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
מתכון של הבולטים הכי טעימים שתאכלו, המתכון הוא לכ-25 קציצות בולט
בורקס טונה טוניסאי פריך ועסיסי מלא בטעמים מיוחדים של העדה שלנו.
פלפל ממולא בסגנון טוניסאי שלא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.