עוגת בולו טוניסאי של סבתא אילנה דותן ז"ל

כשרות:

מתאים ל...

עוגת בולו

את המתכון הזה קיבלנו מחברת הקבוצה היקרה נועה דותן ששיתפה את הזיכרון שלה מסבתא בקבוצת הפייסבוק שלנו.

אם גם אתם רוצים שנפרסם מתכון לזכר יקיריכם שתפו אותנו במתכון.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לעוגת בולו

בולו יבש בסגנון אחר ומיוחד שלא תוכלו להפסיק לנשנש. מתכון פשוט להכנה.

מצרכים

  • כוס צימוקים צהובים.
  • 4 ביצים.
  • 200 מ"ל שמן קנולה.
  • 200 גרם סוכר לבן.
  • 3 תפוזים.
  • כף וחצי אניס טחון.
  • 2 חופני שקדים גרוסים קלויים.
  • 400 גרם קמח לבן.
  • 10 גרם אבקת אפייה.
  • חופן שומשום.

אופן ההכנה

  1. משרים את הצימוקים במים.
  2. טורפים את הבייצים בקערה אך שומרים חצי חלבון בצד.
  3. מגרדים את הקליפה של התפוז ומוסיפים לקערה.
  4. מוספים לקערה (ללא ערבוב) את השמן, הסוכר, האניס, חופן שקדים, הקמח, אבקת האפייה.
  5. מסננים את הצימוקים מהמים, מגלגלים אותם במעט קמח ומוסיפים לקערה.
  6. מערבבים הכל בעדינות, ממש מעט רק שהכל יהפוך לעיסה אחידה.
  7. נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  8. נקח סיר פלא, נשמן אותו מעט ונשפוך את העיסה שהכנו, נשטח אותה ביידים רטובות.
  9. נמרח את חצי החלבון ששמרנו מראש על העיסה ונפזר חופן שקדים קלויים ושומשום.
  10. נאפה עד שמוזהב מלמעלה – 20-25 דקות.

אופן הגשה:

כדשי להנות עוד יותר ניתן להגיש עם ריבת ענבים שחורים או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

תוספת לסיר החמין הטעים שלכם!
מתכון לקוקלה בשרית, מנה טעימה שאוכלים יחד עם קוסקוס ופקיילה.
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן
הפשטידה הכי טעימה בעולם, נוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג. לא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.