ספינג'

כשרות:

מתאים ל...

ספינג'

התלבטתי רבות האם זה נכון להעלות את המתכון הזה לאתר או לא, ספינג' הוא עוד אחד מהמתכונים שנכללים בוויכוח הנצחי "מאיזה עדה זה מגיע" למעשה, אם נודה באמת, אם נרצה ואם לא – רוב המאכלים של עדות מזרח אפריקה הן זהות עם שינויים קלים בין האזורים.

נהוג לאכול ספינג' כשהם חמים עם אבקת סוכר למעלה בשמחות ובחנוכה. בעבר, אפילו היה מקובל מאוד להכין אותם בשעות הבוקר המוקדמות ולהתפנק מטעם הסופגנייה המטוגנת במשך היום.

שימו לב, הבצק של הספינג' יוצא דביק בהתחלה – זה מה שהופך אותו לאוורירי אחר כך לכן אל תתפתו להוסיף עוד קמח לבצק ותתנו לבצק לעשות את שלו.

מתכון לספינג' אוורירי שתמיד מצליח!

מומלץ להכפיל כמויות 😍

מצרכים

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • שתי כפות ערק – לא חובה, אבל מומלץ, זה לא מוסיף טעם.
  • כף מלח אחת

אופן ההכנה

  1. אשית נערבב קלות קמח עם סוכר ושמרים בקערה גדולה (הבצק שלכם עומד לתפוח הרבה!)
  2. ניצור גומה במרכז הקערה ונשים רבע כוס שמן ושתי כפות ערק.
  3. בהדרגה, נוסיף 3.5 כוסות מים פושרים (בטמפרטורה של מי ברז) ונתחיל ללוש בעזרת המיקסר או היד.
  4. לאחר שהוספנו את כל המים ונוצר בצק, נוסיף כף מלח שטוחה.
  5. הבצק שמתקבל הוא רך מאוד ונוח אך גם דביק מעט.
  6. אם לשתם אותו במיקסר, מומלץ ללוש אותו בסוף על השיש מספר דקות גם כן.
  7. נחזיר את הבצק לקערה משומנת ונפתיח 40 דקות עד להכפלת הנפח.
  8. לאחר שעברו 40 דקות, נוציא את האוויר מהבצק ונוסיף מהבצק 25 כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  9. פטנט לקבלת ספינג' אסתטי כמו בתמונה: את הכדורים שאנחנו עושים נניח על מגש עם מעט שמן ונכסה בניילון נצמד למשך 20 דקות התפחה נוספת.
  10. בינתיים, ניתן לחמם את השמן בסיר סוטאג' או סיר רחב אחר שיש לכם, אם יש לכם מד חום, השמן צריך להגיע לחום של 165 מעלות.
  11. שמנו את הידיים במעט שמן וכך יהיה לכם קל יותר ליצור את הצורה של הספינג'.
  12. ניקח כל כדור בזמנו וניצור גומה במרכז העיגול, שימו לב שצריך לעשות חור גדול כי הספינג' תופח מאוד בזמן הטיגון.
  13. נניח את הספינג' בעדינות בסיר עם השמן החם (חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם, אחרת זה לא יהיה מוכן מבפנים.)
  14. מומלץ להניח את ספינג'ים המוכנים על רשת בסוף הטיגון כדי שהם יישארו קריספים ולא ייספגו את השמן.
  15. לבסוף, לפני הגשה פדרו את הספינג' עם אבקת סוכר.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!
מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.