סנדוויץ טוניסאי הכי טעים שאכלתם

סוג המנה:

כשרות:

סנדוויץ טוניסאי הכי טעים שאכלתם

אם יש מנה אחת שמזוהה עם העדה הטוניסאית ומייצגת בצורה נפלאה את האוכל הטוניסאי – זהו הסנדוויץ' הטוניסאי. הכריך הזה, שמלא בטעמים עשירים ומגוונים, הוא לא רק אוכל, אלא חוויה של ממש. אין כמעט מישהו שלא מכיר את הבגט הטוניסאי – מאכל פשוט אך משגע, שמצליח לעשות שמח גם בלב וגם בבטן של כל מי שאוכל אותו.

הסנדוויץ' הזה הוא סמל למטבח העשיר והמסורתי של העדה הטוניסאית, והוא מביא איתו שילוב של רכיבים קלאסיים שמרכיבים יחד ביס מושלם בכל פעם. המיוחד בסנדוויץ' הזה הוא השילוב המדויק בין כל רכיב ורכיב, שמצליחים ליצור חגיגה של טעמים ומרקמים.

מה הופך סנדוויץ' טוניסאי למיוחד כל כך?

ניתן להכין את הסנדוויץ' הטוניסאי המסורתי תוכלו גם כפריקסה טוניסאי – הלחמנייה המושלמת שמטוגנת קלות ומעניקה בסיס פריך ורך לכל המילוי העשיר. בתוך הסנדוויץ' תמצאו גם סלט טונה טוניסאי עשיר בטעמים, לימון כבוש שמוסיף רעננות חמצמצה, טרשי טוניסאי – תערובת ירקות מסורתית שמתובלת בצורה מושלמת, והריסה חריפה שנותנת את הפאנץ' הסופי לכל הסיפור הזה. השילוב בין כל הטעמים האלו יוצר כריך עמוק בטעמים, שמצליח להיות גם פשוט וגם מורכב.

הטרשי, שנחשב לפעמים לרוטב של הסנדוויץ', מביא איתו טעמים כל כך עשירים ומגוונים, עד שאפשר לשים ממנו המון – בדיוק כמו רוטב. יש אנשים שאפילו מוסיפים יותר מהטרשי מאשר משאר המרכיבים, כי הוא באמת מפתח את הטעמים של הסנדוויץ' בצורה נהדרת.

לא צריך לחפש בחוץ – הכינו סנדוויץ' טוניסאי בבית

אם אתם מחפשים את הסנדוויץ' הטוניסאי הכי טוב בארץ, אין צורך לצאת מהבית ולחפש פיצוציות או מסעדות מיוחדות – אחרי שתכינו את המתכון שלנו, תגלו שאתם יכולים להכין את הסנדוויץ' המושלם ממש אצלכם במטבח. השילוב של כל הרכיבים המסורתיים בתוך בגט פריך יעשה לכם את היום וייתן לכם את התחושה המיוחדת של אוכל טוניסאי אמיתי.

אז קדימה, למה לחכות? בואו נתחיל בהכנה של הסנדוויץ' הטוניסאי הכי טעים שתכינו!

מתכון לסנדוויץ טוניסאי הכי טעים שאכלתם

מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.

מצרכים

ירקות:

  • 6 מלפפונים חמוצים גדולים.
  • 4 עגבניות.
  • 3 תפוחי אדמה.
  • 4 ביצים.
  • 2 בצלים בינוניים.

תבלינים:

  • מלח.
  • פלפל.

שונות: 

אופן ההכנה

  1. נקח את המלפפון החמוץ, העגבניות, הבצל נשטוף ונקצוץ דק.
  2. נערבב את העגבניות יחד עם הבצל ונטבל בשמן זית,לימון, מלח ופלפל.
  3. נקח סיר ונבשל בו את הביצים עם מים כ 15 דקות, נקח סיר נוסף ונבשל בו את תפוחי האדמה עם מים כ25 דקות עד לריכוך.
  4. נקרר ונקלף את תפוחי האדמה והביצים, נתחוך אותם לרצועות ונטבל במלח ופלפל.
  5. נכין פריקסה טוניסאי או שנקנה בגט חם וניצור חתך רחב.
  6. נתחיל במריחות: נמרח כף הריסה טוניסאית, נמשיך לכף לימון כבוש, נוסיף טונה, ולאחר מכן את המלפפון החמוץ וסלט העגבניות עם הבצל.
  7. נוסיף את הביצה ואת תפוח האדמה שהכנו.
  8. לסיומת לפני הסגירה נוסיף לימון כבוש טוניסאי בכמות שאנחנו אוהבים ואנשובי, לא לוותר על האנשובי, זה מה שמשדרת את המנה בצורה משמעותית.
  9. נעטוף בנייר כסף ונאכל!

 

שיהיה בתיאבון!

 

מתכונים מומלצים נוספים

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
לימון כבוש טוניסאי הוא תוספת טעימה שמשדרגת כל ארוחה!
סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.