סלט קישואים וארטישוק – סלאטה טורשי גנאריה

סלט קישואים וארטישוק טוניסאי

אני מאמינה שאת סלט הקישואים והארטישוק הטוניסאי כולכם מכירים, זה סלט שמוגש בעונה כחלק מסלטי שולחן שישי והוא ממש משדרג את הארוחה.

סלט קישואים טוניסאי הוא סלט מלא בטעמים מסורתיים מהמטבח הטוניסאי, בו תמצאו הריסה, שום, תבלינים, קישואים וירקות. מה שהופך אותו לאחד מהסלטים המועדפים על כל טוניסאי וטוניסאית הוא השילוב של חמוץ וחריף בארוחה.

אם אתם מחפשים לשדרג את השולחן שלכם בסלטא ניוחד שישאיר טעם של כיף בפה ויהיה אהוב בקרב כל בני המשפחה שלכם- סלט קישואים טוניסאי הוא מה שאתם צריכים!

מומלץ לאכול את הסלט הזה לצד קוסקוס טוניסאי, זה כל כך משדרג את הקוסקוס ומוסיף מעטפת טעמים שונה ומיוחדת.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט קישואים וארטישוק טוניסאי

סלאטה טורשי גנאריה הוא סלט טעים ומרענן, מתאים כחלק מסלטי שולחן שבת

מצרכים

ירקות:

  • 10 שיני שום.
  • 2 לימונים.
  • 2 קישואים.
  • 2 ארטישוקים.
  • 2 בצלים.

תבלינים:

  • חצי כפית כורכום.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • חצי כפית מלח.

שונות:

אופן ההכנה

  1. ננקה את הארטישוקים עד שתישאר התחתית בלבד.
  2. נחתוך את התחתיות לחצי ואז לפרוסות בעובי דק ונעביר לקערה.
  3. נקלף את הבצלים ונפרוס כל בצל ל8 חתיכות ונוסיף לקערת האקטישוק.
  4. נקלף את הקישואים ונפרוס לרצועות עבות ונוסיף לקערת האקטישוק.
  5. נקצוף את שיני השום ונוסיף לקערת האקטישוק.
  6. נקלף את הלימונים ונחתוך לקוביות ונוסיף לקערת האקטישוק.
  7. נקח סיר ונטגן את היקרות מהקערה ולאחר כדקה של ערבוב נוסיף את התבלינים.
  8. נוסיף את ההריסה לסיר, ולאחר מכן את המים ונערבב היטב.
  9. נבשל כ8 דק עד לאידוי המים.

מתכונים מומלצים נוספים

פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה
"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
מתכון לפול עם כמון פשוט וקל להכנה שאתם הולכים להתמכר אליו!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.