סלט מסייר – סלט חמוצים טוניסאי

סלט מסייר

סלט חמוצים תוניסאי, או יותר נכון סלט מסייר, זה סלט שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! ולשם שינוי מדובר במתכון טוניסאי שלא כולל יותר מדיי קלוריות 😉.

את הסלט הזה בדרך כלל מגישים לצד הקוסקוס הטוניסאי, אך גם כאחד מסלטי השולחן בארוחת השישי. למעשה, זה לא משנה מתי תגישו אותו ולצד מה- הוא תמיד ייגמר במהירות לפני שתשימו לב!

את המתכון הזה לסלט מסייר קיבלתי מאמא שאם אני זוכרת נכון קיבלה מסבתא ככה שאפשר להגיש שהוא עובר מדור לדור אצלינו במשפחה. אני מכינה אותו כמעט בכל ארוחת שישי כחלק מסלטי השולחן לכבוד שבת כי הוא פשוט וקל להכנה ואי אפשר להפסיק לנשנש אותו.

אז הנה לכם מסייר מתכון טעים במיוחד, תתכוננו כי אתם תתחילו להכין אותו בכל ארוחת שישי!

מתכון לסלט מסייר - סלט חמוצים טוניסאי

כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.

מצרכים

  • גזרים
  • מלפפונים
  • גמבה
  • לפת
  • סלרי
  • קולורבי
  • כרובית
  • לימון סחוט ו/או חומץ
  • 4-5 עלי דפנה
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. שימו לב, הירקות שכתובות במצרכים הם מה שבדרך כלל שמים, גם אם אין לכם אחד מהירקות האלו, לא נורא, השתמשו בשאר הירקות.
  2. ראשית נחתוך את הירקות באופן הבא:
    • גזרים ומלפפון – נפרוס לעיגולים
    • סלרי – לרצועות של 1 ס"מ
    • גמבה, לפת, קולורבי – נחתוך לרצועות
    • כרובית- נחתוך לפרחים קטנים
  3. שמים את כל הירקות החתוכים בצנצנת גדולה ומעוקרת יחד עם הלימונים הסחוטים, עלי הדפנה, והמלח ומערבבים היטב.
  4. הערה חשובה בנוגע לחומץ והלימון: אני מוסיפה את שתיהם, בהתאם לכמות הסלט שיצא לי, אין לי כמות מדויקת אך הייתי מתחילה מ2-3 כמות חומץ ולימון סחוט שלם, ואם זה לא מספיק מוסיפה עוד. שימו לב שרק לימון לבד הופך את הסלט לחומצי מדיי (לדעתי) ולכן כדאי להוסיף גם מעט חומץ.
  5. מומלץ לחכות שלוש שעות לפניי שמתחילים לאכול כדי שהירקות יחמיצו מעט, אך הסלט מוכן כבר באותה העת.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לתבשיל צלי בקר בסגנון טוניסאי קל להכנה שתמיד יוצא טעים!
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן
סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.