סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת הוא סלט פיקנטי קל להכנה עם מספר מרכבים מצומצם. בדרך כלל מכינים אותו כתוספת לסעודת שבת או ארוחה חגיגית אחרת. היתרון שלו הוא שהוא ממש קל להכנה, כך שתוך 5-6 דקות כבר יהיה לכם סלט מוכן.

מתכון לסלט לפת טוניסאי

סלט לפת טוניסאי הוא סלט קל להכנה כחלק מסלטי שולחן שישי או שולחן החג.

מצרכים

ירקות:

  • 6 לפתות.

תבלינים:

  • כפית מלח.

שונות:

  • חצי כוס מיץ לימון.
  • 2-3 כפות הריסה טוניסאית (לפי החריפות שאתם אוהבים).
  • 3 כפות שמן.

אופן ההכנה

  1. נקח את הלפתות ונשטוף אותם.
  2. נקלף וננחתוך לעיגולים דגים, ניתן להשתמש במנדולינה.
  3. נעביר את הלפתות החתוכות לקערה.
  4. נוסיף לקערה את שאר המרכיבים- לימון, מלח, הריסה ונערבב היטב.
  5. נעביר לקופסא ולמקרר.

מתכונים מומלצים נוספים

אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.
מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.
סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.
סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.