סלט חושחש טוניסאי – סלאטה ארנג

סלט חושחש טוניאי- סלאטה ארנג

סלט החושחש הטוניסאי הוא סלט מיוחד אותו ניתן להכין רק בחורף שניתן למצוא חושחש.

לסלט טעם מיוחד ושונה, כך שאם זו פעם ראשונה שתטעמו אותו אל תבהלו, בביס השני לא תוכלו להפסיק.

את הסלט מכינים בעיקר לערב שישי כחלק משולחן הסלטים (בעונה) והוא משדרג את הסעודה.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט חושחש טוניאי

סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.

מצרכים

ירקות:

  • 3 גזרים.
  • מיץ מ-3 חושחשים.
  • 3 לפת.
  • 10 גבעולי כרפס.
  • 10 שיני שום.
  • 2 גמבות אדומות.
  • 3 פלפל חריף.

תבלינים:

  • 2 כפיות מלח.
  • כף וחצי קימל טחון.

שונות:

  • 2.5-3.5 כפות הריסה (לפי החריפות שתרצו).

אופן ההכנה

  1. נשטוף את הלפת ונחתוך לפרוסות בעובי שאוהבים ונעביר לקערה.
  2. נשטוף את שאר הירקות ונחתוך לרצועות ונוסיף לקערה.
  3. נוסיף לקערה את השום, התבלינים, ההריסה ואת מיץ החושחש ומערבבים היטב.

מתכונים מומלצים נוספים

קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.