סלט גזר וביצים טוניסאי

סלאטה מזורה

את סלט הגזר הטוניסאי תראו בכל שולחן שישי, הסלט הזה מוגש חם והוא מוסיף טעם מיוחד לארוחה.

מה שימיוחד בסלט הזה הוא ההריסה הטוניסאית שמרימה את הסלט בכמה רמות ומשדרגת את טעמו.

אני אוכלת את הסלט בכל שישי שאני מתארחת אצל אמא, הוא קל להכנה ופשוט מעדן!

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט גזר וביצים טוניסאי

סלט גזר וביצים תוניסאי הוא שדרוג לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי, הכנתו פשוטה וטעמו מיוחד.

מצרכים

ירקות:

  • 10 גזרים.
  • ראש שום.

תבלינים:

  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית קינמון.
  • כפית קימל טחון.
  • כפית פפריקה חריפה.

שונות:

  • 6 ביצים.
  • 8 כפות שמן.
  • כף רסק עגבניות.
  • מים חמים.
  • 6 כפות חומץ.

אופן ההכנה

  1. נקח סיר ונעביר אליו את הגזרים והביצים, ונבשל למשך כחצי שעה במים חמים.
  2. נסנן את הגזרים והביצים, נקלף, נחתוך לרצועות דקות ונעביר לקערה.
  3. נקלף ונקצוץ את השום ונעביר לצלוחית.
  4. נקח סיר נוסף ונטגן בו את התבלינים כדי שיפתחו, נוסיף את השום, התבלינים, רסק העגבניות והחומץ ונערבב.
  5. נוסיף את הביצים והגזרים שחתכנו לסיר ונבשל למשך כ-6 דקות תוך ערבוב קבוע.

מתכונים מומלצים נוספים

אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.