סלט ארטישוק טוניסאי- סלאטה גנאריה

סלט ארטישוק טוניסאי- סלאטה גנאריה

סלט ארטישוק טוניסאי היא מנה מיוחדת שמשדרגת כל ארוחה, הסלט מוסיף טעם ייחודי ומרענן לשולחן. הארטישוק בסלט הזה מגיע ללא בישול.

אני זוכרת איך בתור ילדה חיכיתי לעונה בה ניתן למצוא ארטישוקים והייתי מטיילת עם סבא וסבתא שלי בשוק העירוני של כפר סבא כדי לבחור את הארטישוקים הכי יפים במיוחד לשבת המלכה.

לא אשכח את ימי שישי בהם בישלתי יחד עם סבתא רבקה האהובה את סלט הארטישוק המופלא שלה, כל המשפחה הייתה מתאספת סביב השולחן ונחלמת מי יאכל מהסלט ראשון.

המתכון מוקדש לסבתי היקרה זכרונה לברכה שאת מטעמיה לא אשכח לעולם

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לסלט ארטישוק טוניסאי

סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.

מצרכים

ירקות:

  • 2 ארטישוקים גדולים.
  • 2 בצל בינוניים.
  • 2 עגבניות בינוניות.
  • 7 עלי פטרוזיליה.

תבלינים:

  • כפית פלפל שחור.
  • כפית מלח.

שונות:

  • 4 כפות מיץ לימון טרי.

אופן ההכנה

  1. ננקה את הארטישוקים עד שתישאר התחתית בלבד.
  2. נחתוך את התחתיות לחצי ואז לפרוסות בעובי דק ונעביר לקערה.
  3. נשטוף את שאר הירקות ונחתוך גם אותם לפרוסות דקות, נעביר אותם לקערה בה נמצא הארטישוק.
  4. לקערה נוסיף את התבלינים ומית הלימון נערבב ונגיש.

 

מתכונים מומלצים נוספים

מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.
סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.