בסל לובייה – תבשיל שעועית טוניסאי

תבשיל שעועית טוניסאי מתכון

יש שקוראים לתבשיל בסל ולוביה, יש שמכנים אותו בסל לובייה ויש כאלו שקוראים לתבשיך בסל בינלוביה(אסלי) אבל בתכלס, כולם מתכוונים לאותו תבשיל שעועית ובשר טוניסאי מושלם שהולך בצורה היסטרית עם קוסקוס טוניסאי או לחם שלם ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותו!

יש שמכינים את המתכון צמחוני ויש שמכינים עם בשר בקר, אנחנו בחרנו לצרף את המתכון לבסללוביה עם עוף.

תבשיל בסל לובייה הוא תבשיל מנחם במיוחד שכיף לאכול יחד עם כל המשפחה!

אז קדימה- בואו מתחיל בהכנת תבשיל שעועית טוניסאי- בסל ולוביה!

מתכון לבסל ולוביה- תבשיל שעועית טוניסאי

מתכון לבסללוביה, התבשיל הממכר שלנו שלא תוכלו להפסיק לאכול!

מצרכים

ירקות:

  • בצל גדול
  • 450 גרם שעועית לבנה.

תבלינים:

  • 1 כף פפריקה מתוקה.
  • רבע כף פפריקה חריפה.
  • חצי כפית כורכום
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • כפית סוכר.

שונות:

  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • 5 כפות שמן.
  • 2 פולקע, 3 ירכיים של עוף(או איך שבא לכם).
  • מים רותחים

אופן ההכנה

  1. אם אתם לא משתמשים בשעועית מוכנה מראש, תשרו את השעועית במים למשך כ-8 שעות ותרתיחו אותה מעט לחצי בישול.
  2. נקצוץ את הבצל ונטגן בסיר רחב עד להזהבה.
  3. נוסיף את רסק העגבניות עם מעט מים (שליש כוס) ונערבב היטב.
  4. נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב.
  5. נוסיף את חליי העוף, נערבב ונבשל למשך כ-5 דקות עם ערבוב מתמיד.
  6. נוסיף שעועית ומים רותחים שיכסו את העוף (בערך 3/4 סיר) , נערבב ונבשל לשעה על אש בינונית כדי שהתבשיל יסמיך(ניתן לתקן טעמים במידת הצורך).

וזהו! יש לכם בסל ולוביה!

מתכונים מומלצים נוספים

דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!
מתכון לעוגיות כעכ טוניסאי מלוח, הנשנוש האולטימטיבי. תיזהרו זה ממכר.
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.