מתכון לקציצות דגים טוניסאיות – כפיתה דגים טוניסאית

מתכון לכיפתה טוניסאית - קציצות דגים טוניסאיות

כפיתה טוניסאית מדגים היא אחת המנות המוצלחות ביותר של המטבח הטוניסאי שלנו. את הכפתה הטוניסאית אוכלים בדרך כלל לצד / על הקוסקוס ונהנים מארוחה מושלמת וטעימה מאוד! המנה מתאימה למי שרוצה קציצות מיוחדות וקצת פחות כבדות מהמחשי או הכפתה המסורתיים עם הבשר.

אנחנו מכינים את הכפתה עם רוטב אדום אבל אתם יכולים גם לנשנש אותם ישר מהטיגון ולהנות מקציצת דגים טוניסאית משובחת. תוכלו להגיש את המנה הזאת לצד הקוסקוס ביום שלישי או בארוחת שישי לצד הסלטים הטוניסאים שכולנו מחכים להם.

אז קדימה – בואו נתחיל במתכון לקציצות דגים טוניסאיות

מתכון לקציצות דגים טוניסאיות - כפיתה דגים טוניסאית

מתכון לקציצות דגים טוניסאיות או בשמם האוטנטי כפתה טוניסאית דגים שהולך לגרום לכם ללקק את האצבעות!

מצרכים

לקציצות –

ירקות:

  • 2 יחידות בצל גדול.
  • 6 שיני שום.
  • 2 תפוחי אדמה גדולים.
  • חצי צרור פטרוזיליה.
  • 6 עלי נענע.
  • חצי צרור כוסברה.

תבלינים:

  • כפית וחצי מלח.
  • כפית כורכום.
  • כפית פלפל שחור.
  • כפית פפריקה מתוקה.

שונות:

  • 2 פרוסות לחם.
  • 2 ביצים.
  • 2-3 יחידות פילה דניס.

לרוטב-

  • רבע צרור כוסברה.
  • 2 יחידות גבעול כרפס.
  • עגבניה.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • רבע כוס שמן.
  • 2 שיני שום קצוץ.
  • כפית וחצי פפריקה.
  • חצי כפית פלפל שחור.
  • חצי כוס מים רותחים.

אופן ההכנה

לקציצות-

  1. נקלף את תפוחי האדמה, נחתוך לרצועות בעובי בינוני ונעביר למסננת. נפזר מלח כדי להוציא נוזלים ונניח בצד.
  2. נקח את נתחי הדג, ננקה מקוצים וקליפה ונקפיץ במחבת עם שמן למשך 3 דקות כדי שיתבשל ממש מעט.
  3. נקח צלחת ונרטיב את הלחם, נסחט את המים ונפורר אותו לתוך קערה.
  4. נקלף ונגרד בפומפייה את הבצל, נסנן מנוזלים ונכניס לקערה.
  5. נמעך ונוסיף את הדג לקערה לאחר סינון נוזלים.
  6. נעבור לירוקים – נקח את הנענע, פטרוזיליה וכוסברה וננקה מגבעול, נקצוץ היטב ונוסיף לקערה.
  7. נקלף ונקצוץ את השום ונוסיף לקערה יחד עם התבלינים.
  8. נשבור את הביצים ונשים את הצהוב בקערה, את הלבן נשים בצלחת בצד.
  9. נערבב הכל היטב ונכין כדורים בדוגל בינוני.
  10. נקח מחבת רחבה ונמלא בשמן לטיגון.
  11. נשטוף את תפוחי האדמה שהשרינו במלח בהתחלה, ננגב ונקח כדור בשר, נשים אותו בין 2 תפוחי האמה ונהדק.
  12. נטבול כל קציצה בלבן של הביצה שהשארנו בצד ונטגן על חום בינוני- גבוה מכל הצדדים עד שנקבל צבע זהוב- שחום יפה.
  13. נעביר לתבנית טיגון/ צלחת עם נייר סופג.

לרוטב-

  1. נקח סיר נשפוך אליו רבע כוס שמן ונחמם.
  2. ביינתים נקצוץ את השום ונוסיף לסיר (לערבב ולהיזהר שלא ישרף).
  3. אחרי חצי דקה נוסיף את התבלינים ונערבב.
  4. נחתוך את העגבניה לריבועים בדוגל בינוני ונערבב.
  5. נוסיף 2 כפיות גדושות של רסק עגבניות ונערבב.
  6. נוסיף חצי כוס מים רותחים ונערבב.
  7. נקח את הכיפתות דגים ונסדר בסיר, נמלא מים גד לגובה הקציצות.
  8. נוסיף את הכוסברה והכרפס ונבשל למשך כ-20 דק עם מכסה עד שהקציצות יתרככו ויהיו מוכנות.

וזהו! יש לכם מתכון לקציצות דגים טוניסאיות!

אנחנו ממליצים לכם לאכול אותם יחד עם קוסקוס, סלטים טוניסאים כמו צ'רצ'י ומרמומה ואפילו ישר מהטיגון!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
סלט המקבובה הטוניסאי הוא סלט עשיר בטעמים, שמוגש בעיקר בערב שישי ובחגים.
תבשיל בקר וקינמון הוא בחירה מצוינת כשרוצים להתפנק עם מנה טעימה ומשביעה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.