מתכון לפולים בכמון טוניסאים – פול מתובל בכמון מתכון

פולים מרוקאים

אם אתם מחפשים משהו לנשנש אז המתכון לפולים מתובלים בכמון הוא המתכון בשבילכם! מגובר עלך מנה קלה מאוד להכנה ואפילו זולה מאוד, אבל למרות המחיר ורמת הקושי הנמוכה, היא לא נופלת מהרבה מנות אחרת של המטבח הטוניסאי שלנו! אני זוכרת איך אני ובת דודתי מאיה היינו מקלפות את הפולים על השולחן של המטבח של סבתא והיינו רבות מי מקלפת יותר מהר. סבתא הייתה מתעצבנת שאנחנו רבות אבל היא ידעה שהכל בצחוק ועשינו תחרות.

שימו לב שאת המתכון הזה צריך להכין יום מראש כי משרים את הפולים בקערה כדי שיתרככו.

אז הנה לכם מתכון לפולים טוניסאים שאוכלים ביום שבת / שישי ואפילו בפסח, מתכון קל ופשוט להכנה שאתם הולכים להודות לי 🙂

אז קדימה – בואו נתחיל בהכנה של המתכון לפולים יבשים.

מתכון למתכון לפול עם כמון

מתכון לפול עם כמון פשוט וקל להכנה שאתם הולכים להתמכר אליו!

מצרכים

  1. קילו פול יבש.
  2. 3 לימונים.
  3. 2 כפות מלח.
  4. 2 כפות כמון.
  5. חצי כפית סודה לשתייה.

אופן ההכנה

  • נקח סיר גדול ונשרה את הפול עם מים חמים למשך 24 שעות / לילה לפחות (10-12 שעות) לריכוך יחד עם חצי לימון.
  • אחרי השרייה נשפוך את המים ונשטוף היטב את הפול, נקח סיר חדש ונשפוך אליו את הפולים, נסחוט חצי לימון ונזרוק גם את הקליפה לסיר, נמלא במים חמים, נפזר את הסודה לשתייה נערבב ונבשל למשך 30 דקות.
  • אחרי 30 דקות נבדוק שהפול רך ומוכן לאכילה, נסנן מנוזלים ונעביר לקערה.
  • נפזר מלח, לימון וכמון ונגיש באהבה!

וזהו – יש לכם מתכון לפולים מבושלים עם כמון הכי קלים להכנה.

מתכונים מומלצים נוספים

פריקסה טוניסאי היא מנה נהדרת ומנחמת, כזו שכיף לאכול עם כל המשפחה
עוגיות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לאכול (המתכון בכוסות חד"פ שקופה)
את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.
סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.